Acasa Tehnologie Smartwatch-urile vor fi interzise in scoli

Smartwatch-urile vor fi interzise in scoli

by Dragos Schiopu

Marea Britanie este prima tara care i-a masuri impotriva ceasurilor inteligente. Universitatea din Londra si Universitatea City sunt primele institutii care vor interzice ceasurile inteligente in timpul tezelor, examanelor si lucrarilor.

Motivul este unul cat se poate de simplu: elevii pot copia la lucrari, teze, examene cu ajutorul ceasului inteligen i care este conectat la telefon prin Bluetooth si poate primi notificari prin care elevii sau studentii vor putea fi ajutati din exterior de catre o alta persoana.

Aceasta restrictie a fost impusa deoarece profesorii isi dau greu seama de diferenta dintre un ceas inteligent si un ceas normal. Asa ca, la fiecare examen, teza, lucrare, elevii si studentii vor fi nevoiti sa puna telefoanele mobile si ceasurile intr-o punga de plastic si sa le plaseze sub banca. Ceasurile vor putea fi purtate in timpul orelor de curs.

Decat sa verifice fiecare ceas daca are o functie smart din toata clasa si sa piarda timpul, profesorii vor obliga elevii sa-si puna ceasurile si telefoanele intr-o punga si sa le plaseze sub banca.

Metodele de copiat exista de la primul examen sustinut in lume dar ele, in ziua de azi, au avansat foarte rapid datorita tehnologiei. E mai simplu sa cauti pe internet, de pe un smartphone,raspunsul la intrebarea pusa si sa nu mai folosesti fituicile.

Parerea mea este ca multi dintre copiii din ziua de astazi, nu stiu ce inseamna o fituica, asta se datoreaza telefoanelor si ceasurilor inteligente. Cred ca, copiii din America nici nu au auzit de cuvantul „fituica”.

Piata din Romania nu este asa bogata in materie de SmartWatch-uri dar unele modele se gasesc. Daca doriti sa va achizitionati un SmartWatch, puteti verifica lista disponibila de pe Emag.

 

s-ar putea sa-ti placa

3 comentarii

Daniela Ionela Iorga 09-02-2015 - 21:23

o decizie foarte buna,oricum nu prea se mai invata mare lucru si toti sunt pusi pe copiat! Pacat de cei care intradevar isi dau silinta si sunt interesati cu adevarat de studiu !

Comentariile sunt inchise.