Acasa Tehnologie SmartPlate, farfuria care iti schimba regimul alimentar

SmartPlate, farfuria care iti schimba regimul alimentar

by Dragos Schiopu

SmartPlate este unul dintre instrumentele inteligente care ne va ajuta in viitorul apropiat sa adoptam si sa intretinem un stil de viata sanatos. 

smartplate

Vorbim de o farfurie inteligenta care recunoaste alimentele pe care le contine, le cantareste, le numara caloriile, analizeaza viteza cu care mancam si poate detecta daca sunt depasite limitele calorice recomandate. Conectata la un smartphone, aceasta trimite toate informatiile de mai sus in aplicatia special destinata.

Obezitatea este una din principalele cauze de deces la nivel mondial, atat in randul copiilor, cat si in randul adultilor, asa ca orice instrument sau demers pe care l-am avea la indemana in adoptarea unui stil de viata sanatos devine important. Prototipul farfuriei SmartPlate isi asteapta finantarea pe Kickstarter.com, unde deja a obtinut 30.o00 de dolari din cei 100.000 de dolari necesari.

La prima vedere, SmartPlate arata ca o farfurie normala, doar ca este impartite in trei compartimente. Fiecare dintre cele trei compartimente este dotata cu o camera foto ce va identifica alimentul din farfurie, dar si cu senzori ce vor cantari alimentele.

Conectata la internet de pe un smartphone Android sau iOS printr-o aplicatie specifica si gratuita, ea pune la dispozitie informatii legate de nutritie pe care le ia din diferite baze de date alimentare. Informatiile sunt trimise in Cloud, iar de acolo catre utilizator ajung diferite alerte, de exemplu daca se depaseste limita calorica recomandata. Farfuria poate fi folosita si intr-un cuptor cu microunde.

SmartPlate_2

 

SmartPlate, impreuna cu aplicatia de pe smartphone, este dedicata atat persoanelor care vor sa piarda din greutate dar si celor care vor sa adopte un stil de viata sanatos. In aplicatie sunt oferite si sfaturi legate de retete sau sfaturi legate de diete. Combinata cu alte aplicatii, SmartPlate poate fi utila si sportivilor.

Daca proiectul va strange finantarea necesara, am putea avea pe piata produsul incepand cu vara anului 2016. Si desi pretul intial al farfuriei smart era de 200 de dolari, creatorul acesteia. Anthony Ortiz, a stabilit, in urma campaniei de pe Kickstarter, un pret promotional de 99 de dolari.

s-ar putea sa-ti placa