Acasa Telefoane Smartphone-urile cu Android vor avea camere mai bune

Smartphone-urile cu Android vor avea camere mai bune

by Dragos Schiopu

AndroidCei de la Nokia au avut si au cele mai bune telefoane la capitolul captura foto, fiind o alternativa pentru aparatele foto compacte, aplicatia de refocalizare reprezentand un aspect inovator al serii de telefoane  PureView. Insa cu exceptia camerei foto, Nokia nu se poate lauda cu multitudinea de aplicatii disponibile, precum cei de la Android si iOS.

Pana acum telefoanele cu Android nu dispun de camere la fel de performante ca cei de la Nokia, dar cei de la Google, ale caror telefoane, mai exact Nexus 4 si Nexus  5 nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor  au anuntat ca vor imbunatati calitatea camerelor pentru realizarea de fotografii si capturi video de o inalta calitate, astfel ca in viitor telefoanele cu Android sa beneficieze de camere la fel de bune ca cele ale concurentei.

Astfel, s-a inceput dezvoltarea unei  noi aplicatii care va include mai multe optiuni in ceea ce priveste captura foto si video, urmand ca la un urmator update al versiunii de Android sa ni se puna la dispozitie formatul RAW precum si reglarea automata a tuturor  setarilor, posibil o reglare superioara telefoanelor Nokia.

Post-procesarea si captura in rafala cu un numar sporit de cadre sunt de asemenea doua caracteristici carora le vor fi aduse imbunatatiri. Telefoanele cu Android vor beneficia de asemenea si de o rata de transfer mai mare pentru formatul RAW, functia de detectare a fetei  in modul video va fi perfectionata si va oferi suport pentru camerele foto detasabile.

Este de asteptat, ca odata cu acest nou update, camerele telefoanele cu Android sa egaleze calitatea celor de la Nokia, chiar sa ii depaseasca.

Despre cand vor aparea aceste schimbari nu se stiu prea multe si nici daca lansarea noului update va fi ceva special sau doar o versiune noua de Android.Pana atunci nu avem decat sa asteptam si sa speram ca aceste schimbari vor aparea pe toate terminalele ce ruleaza Android.

s-ar putea sa-ti placa