Acasa Tehnologie Skylock, lacatul care iti va proteja bicicleta

Skylock, lacatul care iti va proteja bicicleta

by Dragos Schiopu

Din pacate am trecut si eu prin situatia de a mi se fura o bicicleta, in aceeasi situatie fiind multe alte persoane. Lacatele normale nu mai sunt bune, oricand pot fi deschise cu o alta cheie, iar daca acesta este mai sofisticat, se trece automat la forta. Iar lucrurile acestea se intampla tot mai des.

final9-1skylock-1Asa ca, special pentru a scapa de aceasta problema, cei de la Velo Labs au decis sa realizeze solutia perfecta pentru a avea bicicletele in siguranta. Bazandu-se pe experienta lor in inginerie au reusit sa construiasca Skylock.

La prima vedere lacatul seamana cu unul obisnuit, dar nimeni nu isi va da seama vreodata ca este chiar asa de inteligent. Acesta are o baterie reincarcabila la lumina solara, are alerte in caz de impact sau furt, dar ce este cel mai important, nu are intrare pentru cheie.

Cei de la Velo Labs au fost mult timp pe langa tancuri, elicoptere si avioane, deci au prins ceva experienta. Lacatul acesta nu se va deschide cu ajutorul unei chei simple, ci cu o aplicatie instalata pe smartphone (Android sau iOS), aceasta se va conecta prin Bluetooth sau Wi-Fi, iar abia atunci se va debloca.

Bateria Skylock tine chiar foarte mult, din spusele realizatorilor se pare ca doar o ora de lumina este necesara pentru a tine bateria incarcata timp de o saptamana.

Marile avantaje pentru SkyLock:

  1. Nu are cheie, deci poti sa deblochezi lacatul doar de pe telefonul propriu, dar totodata poti sa selectezi ca si alte persoane sa aiba acces la bicicleta ta.
  2. In cazul unui impcat aceasta iti va arata o notificare pe telefon intrebandu-te daca ai nevoie de ajutor, dar chiar poate interveni de urgenta.
  3. Cand lacatul este blocat si cineva doreste sa iti fure bicicleta vei primi instant o notificare pe telefon, acesta detecteaza orice urma de miscare.

Velo Labs a lansat o campanie prin care doresc sa stranga 50.000 de dolari pentru a scoate primul lor lot de lacate Skylock. Pretul final al unui asemenea lacat este de 249 de dolari. Si este evident ca nu este proiectat pentru orice tip de bicicleta, este dedicat exclusiv pentru pasionatii de ciclism care investesc foarte mult in pasiunea lor. Daca nu v-am convins de acest lacat, va invit sa urmariti videoclipul de mai jos.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=6gyLPjDakAc]

s-ar putea sa-ti placa

3 comentarii

Ramona 17-05-2014 - 09:11

SIngura problema pe care o vad este cea legata de aplicatie. Si-o poate instala oricine, si va incerca sa o foloseasca. Iar daca asa nu merge sigur va exista cineva care va dezvolta o aplicatie care va face acest lucru. Nu mi se pare asa, extra safe.

Lucian Florescu 17-05-2014 - 09:16

Este normal ca oricine sa poata instala respectiva aplicatie, dar daca este intalata nu inseamna ca vei avea drepturi de a debloca sau bloca acel lacat. Cum se vede si in videoclipul de mai sus, lacatul se configureaza cu un telefon, urmand ca mai apoi, si doar daca titularul doreste, sa mai ofere drept de a il utiliza si altor persoane. Deci chiar daca vi cu aplicatia instalata, tot nu vei putea debloca lacatul.

Comentariile sunt inchise.