Acasa Tehnologie Smartphone-ul ar putea inlocui cheile electronice de la hoteluri

Smartphone-ul ar putea inlocui cheile electronice de la hoteluri

by Dragos Schiopu

De cate ori atunci cand te-ai cazat la un hotel nu ti-ai pierdut cheia sau ai cautat-o ore intregi nestiind unde este? Cred ca tuturor ni s-a intamplat macar o data sa nu gasim cheia atunci cand ne doream sa intram in camera. Ei bine, vesti bune. Un lant important de hoteluri se gandeste serios sa inlocuiasca cheile digitale cu o simpla aplicatie smartphone cu care vei putea sa intri in camera ta fara nicio problema.

140128112103-aloft-cupertino-story-top

Starwood Hotels & Resorts care detine mai mult de 1150 de hoteluri in peste 100 de tari planuieste sa implementeze acest sistem in urmatoarele 3 luni in doua dintre hotelurile din apropiere de New York si Cupertino. Compania spune ca daca totul merge bine, toate hotelurile vor dispune de aceasta facilitate pana la sfarsitul anului.

Aplicatia va fi disponibila pentru iOS si Android si va folosi tehnologia Bluetooth pentru a deschide camera doar cu o simpla atingere. Lantul de hoteluri Starwood este cunoscut pentru inovatiile pe care le-a adus in domeniul turismului. Compania este mereu cu un pas in fata tehnologiei actuale, fapt ce este demonstrat si in acest caz.

starwood-hotel-key

Frits van Paasschen, Starwood CEO, a declarat pentru ,,The Wall Street Journal” ca ,,Noi credem ca aceasta noua tehnologie va deveni noul standard pentru cum isi doresc oamenii sa intre intr-un hotel, mai precis in camerele lor. Se poate sa fie putin ciudat la inceput, dar credem cu tarie ca lumea se va adapta repede si va accepta cu placere acest sistem.”.

ilock

Parerea mea este ca aceasta aplicatie, daca va functiona asa cum trebuie, va schimba radical standardele unui hotel. Odata cu acesta schimbare, sunt convinsa ca vor urma altele, oamenii dorindu-si sa nu mai depuna nici cel mai mic efort, ci tehnologia si smartphone-urile sa faca treaba in locul lor. Ma intreb daca aceste lucruri sunt bune, daca este bine sa ne lasam viata dominata de tehnologie. Ce credeti?

s-ar putea sa-ti placa