Acasa Telefoane Smartphone dual boot Android si Windows Phone

Smartphone dual boot Android si Windows Phone

by Dragos Schiopu

Cine credeti ca va fi primul producator care va lansa un smartphone dual boot cu Android si Windows Phone? Sa fie Samsung sau LG? Nu chiar, mai degraba este un producator indian care a obtinut un acord pentru a realiza telefoane hibrid. Cu siguranta nu ati auzit de Karbonn Mobiles, dar este un producator bun pe piata din India ce are telefoane destul de performate.

Karbonn Mobile A7-550x460

Mai nou, acest producator a reusit sa obtina ceea ce marii producatori nu au putut obtine, un acord ce le permite construirea telefoanelor hibird cu sistem de operare Windows Phone (de la Microsoft) si Android (de la Google). Cu toate acestea si Asus sau HTC au incercat sa lanseze ceva asemanator, insa presiunile facute de Google si Microsoft nu le-au permis asa ceva.

Insa asta nu este tot. Prin acest acord cei de la Karbonn Mobiles vor lansa o intreaga gama de telefoane cu Windows Phone in trei luni. Telefonul dual boot este asteptat sa fie lansat dupa 6 luni. Chiar daca telefonul dual boot nu se va vinde chiar atat de bine (poate va avea un pret destul de mare), Microsoft are numai de castigat din acest acord. Sa nu uitam ceea ce am scris mai sus „Karbonn Mobiles vor lansa o intreaga gama de telefoane cu Windows Phone in trei luni”, deci platforma dezvoltata de Microsoft capata din ce in ce mai multi dezvoltatori de telefoane mobile ceea ce poate duce la o crestere semnificativa a cotei Windows Phone pe piata smartphone-urilor.

s-ar putea sa-ti placa