Acasa Portabile Apple a lansat oficial CarPlay

Apple a lansat oficial CarPlay

by Dragos Schiopu

CarPlayCei de la Apple au prezentat astazi platforma CarPlay, o versiune optimizata a iOS-ului pentru masini. Asa ca, primele masini care vor avea posibilitatea sa aiba CarPlay sunt Volvo, Mercedes-Benz, Ferrari, Honda, Hyundai, Nissan, Ford, BMW, Mitsubishi, Subaru si Jaguar.

Conceptul acestei platforme este unul foarte simplu, mai exact transpunerea interfetei iOS in ecranul prezent in autoturism, mai avand un avantaj, este pusa in practica comanda vocala. Pe langa vom avea mai multe actiuni care vor face mult mai usoara soferia, de exemplu, se poate utiliza functia de calendar si de e-mail, dar si sa vedem sugestiile catre destinatia noastra.

Totodata, Siri poate citi mesajele de tip text primite urmand ca mai apoi sa putem sa raspundem in format text, avantajul fiind determinat de faptul ca putem dicta comanda noastra. Un alt aspect legat de dictat este faptul ca apelurile se pot realiza tot prin comanda vocala.

Iar ceea ce este cel mai important, cel putin pentru mine este ceva inimaginabil sa calatoresti cu masina fara a avea muzica pe fundal, pare mai mereu o atmosfera lipsita de viata. Asa ca, noua functiune va oferi posibilitatea de a asculta muzica, podcast-uri, dar si Spotify si iHeartRadio

Pentru a clarifica mai bine apele, aceasta experienta de condus nu este instalata propriu zis in masina, ci se conecteaza platforma prin semnalul furnizat de telefoane. Pana in acest moment doar iPhone 5, 5s si 5c se pot conecta la aceasta platforma.

Totusi, daca doriti sa vedeti aceste informatii transpuse si intr-o alta varianta, aveti urmatorul video:

Este CarPlay ceva care sa aduca un plus in momentul in care sunteti la volan?

s-ar putea sa-ti placa