Acasa Tehnologie Skype va traduce automat apelurile vocale

Skype va traduce automat apelurile vocale

by Dragos Schiopu

Skype va traduce automat apelurile vocale in viitorul upgrade pe care Microsoft il va realiza. Aici nu vorbim de un update de care avem parte mai mereu. Ideea nu este noua, dar rezultatele si implementarea ei a durat destul de mult.

Skype va oferi ceva cu totul nou pentru utilizatori si anume traducerea in timp real a convorbirii. Poate este una dintre cele mai bune functii pe care Skype le va implementa si spun asta pentru ca se va putea comunica foarte usor cu aces program. Dar cel mai important aspect este ca vom putea comunica intre noi mult mai lejer. Ma refer la tehnologia pe care Microsoft o va folosi nu numai la Skype. Probabil va aparea si un traducator universal, ma refer la un dispozitiv sau ceva de genul acesta.

Ideea este veche, dar implementarea ei a fost foarte dificila. Microsoft lucreaza de ani de zile la aceasta tehnologie, dar tocmai acum putem sa ne folosim de ea. Pentru moment aceasta funtie este disponibila doar in versiunea Preview a aplicatiei si doar pe Windows 8.1 sau Windows 10 Preview.

Cum functioneaza mai exact aceasta functie? Practic vocea este transformata intr-un text, iar acel text este tradus la randul lui. Ideea este cat se poate de buna. Pentru moment se poate utiliza doar spaniola si engleza. Microsoft a mai aratat ca programul poate suporta si limba germana, dar engleza si spaniola vor fi disponibile in versiunea de preview.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=G87pHe6mP0I#t=51]

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.