Acasa Portabile Chinezii au copiat iPad-ul

Chinezii au copiat iPad-ul

by Dragos Schiopu

Foarte recent firma de origine chineza Xiaomi a lansat o tableta, fiind chiar prima tentativa pentru ei din acest punct de vedere. Tableta poarta numele de Mi Pad si are ceva care s-ar putea sa ii ofere un oarecare avantaj, seamana izbitor de mult cu iPad-ul.

Xiaomi-MiPad1Cele doua picaturi de apa insa sunt foarte diferite, marea bariera fiind pretul, urmand imediat specificatiile, dar si sistemul de operare folosit.

Prezentata oficial de catre fondatorul Xiaomi, Lei Jun, tableta Mi Pad are niste specificatii care chiar nu lasa de dorit, ba mai mult, putem spune ca sunt foarte bune. Aceasta vine echipata cu un ecran de 7.8 inch la o rezolutie de 2048 x 1536 pixeli, cu un procesor foarte puternic de 2.2 Ghz Tegra K1, dar si cu 2 GB memorie RAM.

Totodata, tableta ruleaza sistemul de operare Android 4.4.2 KitKat si suporta carduri Micro SD de pana la 128 de GB.

Dispozitivul este si foarte subtire, are doar 8.5 mm grosime si cantareste nu mai putin de 360 g. Chiar „Steve Jobs al Chinei”, cum este poreclit fondatorul Xiaomi a declarat ca la specificatiile pe care le are tableta Mi Pad cu siguranta va concura foarte mult cu iPad-ul, daca nu pe tot globul, cel putin pe piata chineza tableta va avea succes. Tot el a mai declarat ca spera sa puna o presiune tot mai mare pe umerii celor de la Apple.

Tableta se va comercializa cu aproximativ 1499 de yuani sau cu 240 de dolari, vorbind de versiunea pe 16 GB.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=lVp34KQbAqk#t=38]

s-ar putea sa-ti placa