Acasa Tehnologie Skimmer a ajuns si in Viena

Skimmer a ajuns si in Viena

by Dragos Schiopu

Exista foarte multi experti in tehnologie si gadgeturi si multi care isi folosesc cunostintele in materie de tehnologie si creaza obiecte utile doar in anumite situatii. Si aici intra si categoria hacker-ilor, care, dupa parerea personala, lucruri bune nu fac incercand sa sparga conturi bancare sau alte conturi si sa fure informatii personale. Dar din pacate acestia isi fac treaba foarte bine si sunt indeajuns de bine instruiti si inteligenti ca sa pacaleasca societatea. De aceea s-au inventat foarte multe gadgeturi utile celor care vor sa nu fure doar informatii, ci si bani din cont.

Un cercetator plecat in vacanta prin Viena a facut o descoperire care pe multi nu ii mai mira. Si asa a descoperit cum la unele bancomate, ATM-uri au fost montate unele separatoare care sunt foarte greu de depistat. Despre ce separatoare este vorba? Pentru ca nu exista un cuvant foarte potrivit pentru a traduce la ce fac referire, le voi numi skimmere, numele sub care sunt atat de cunoscute aceste dispozitive. Cine a auzit de ele stie despre ce e vorba, acestea fiind ori ascunse in bancomat, ori imita foarte bine slot-ul cardului, deci deschizatura unde iti introduci cardul bancar. Pentru ca vorbeam despre cercetatorul in cauza, Benjamin Tedesco, expertul in securitate cibernetica, care chiar a descoperit un astfel de skimmer pe un bancomat din Viena, desi era greu de depistat. Dar experienta isi spune cuvantul si astfel a reusit sa il identifice.

Pentru ca se plimba si admira imprejurimile Vienei, a vrut la un moment dat sa scoata niste bani de la un bancomat si s-a gandit inainte de asta, sa faca o scurta inspectie a ATM-urilor din zona si asa a si descoperit skimmer-ul montat peste slot-ul original al bancomatului. Skimmer-ul respectiv era replica perfecta a slot-lui ATM-ului, deci al cititorului de carduri, care are capacitatea de a fura informatii personale ale utilizatorului cardului, cand acesta incearca sa scoata niste bani de la bancomat. Fiind obsedat pe partea aceasta cu securitatea, se pare ca investigatia l-a rasplatit, Tedesco descoperind skimmer-ul montat.

Mai jos puteti vedea intreaga procedura de retragere a skimmer-ului de pe ATM-ul in cauza.

s-ar putea sa-ti placa