Acasa Telefoane Google isi va dezvolta propriul sistem hardware pentru Android?

Google isi va dezvolta propriul sistem hardware pentru Android?

by Dragos Schiopu

Parerile sunt impartite in privinta lui Google Nexus, daca ne referim la faptul ca unii utilizatori de Android doresc marca de telefoane Nexus ca fiind un brand pur Google. Si exista utilizatori care afirma ca Google ar trebui sa isi creeze propriul sau hardware pentru telefoanele inteligente. Nexus este practic un brand de smartphone-uri si tablete autorizat care si-a inceput activitatea prin anul 2010 si care nu a dorit sa fie un nume rasunator pe piata care vinde telefoane mobile, ci doar sa isi faca cunoscute resursele sale in privinta sistemului sau de operare Android. Sa nu va ganditi ca insusi marele Google a produs si produce aceste telefoane Nexus, ci doar alege din producatorii sai de hardware pentru Android ca sa faca alte modele de terminale Nexus in fiecare an.

Acest aspect privitor la Google asupra marcii Nexus i-a determinat pe multi sa isi puna intrebarea” De ce Google nu isi dezvolta propriul hardware pentru seria de telefoane Nexus?”. Majoritatea deja cunoasteti faptul ca o mare parte din telefoanele Android sunt construite de companii de profil specializate pe crearea de smartphone-uri. Google, in acest sens, vine cu partea sa de hardware furnizata de partenerii sai cu care lucreaza si astfel, an de an, apar pe piata modele noi Nexus. Se pare ca produsele din seria Nexus primesc actualizari de sistem imediat dupa lansarea acestora pe piata, fapt care nu se petrece si in alte cazuri care privesc alte branduri de terminale inteligente. Producatorii de smartphone-uri, in general, trebuie sa verifice inainte si sa faca modificarile de rigoare ca sa faca upgrade-urile necesare unui sistem Android si asta se intampla la luni de zile sau chiar un an de la lansarea unui produs, pentru ca sistemele acestora de operare nu sunt versiuni originale.

Exista zvonul cum ca binecunoscutul Google s-a gandit sa isi dezvolte propriul sistem hardware pentru smartphone-uri, dar asta pe viitor. Si in viitorul apropiat, exista sansa ca Google sa isi scoata pe piata smartphone-ul sau construit sub brand propriu. Detalii legate de acest lucru inca nu va pot oferi, de aceea astept si alte vesti privitoare la planul acestuia. Ceva in acest sens s-a auzit si mai demult, dar Google nu si-a pus in aplicare planul, asa ca asteptam sa vedem ce ne pregateste in viitorul apropiat. In concluzie, ar fi perfect daca acesta si-ar dezvolta partea de hardware sub tutela proprie, deoarece consider ca produsul final ar fi mult mai bun decat daca apeleaza la colaboratorii sai, ca sa aduca un sistem hardware pentru seria Nexus.

brand nexus

s-ar putea sa-ti placa