Acasa Computere Sistemul de operare al celor de la Apple a devenit unul dintre cele mai vulnerabile din lume

Sistemul de operare al celor de la Apple a devenit unul dintre cele mai vulnerabile din lume

by Dragos Schiopu

Conform unor studii, se pare ca sistemul de operare a celor de la Apple ar fi cel mai vulnerabil de pe piata in acest moment. Cu toate ca nici-un fan al companiei nu poate sa creada o asemenea aberatie, se pare ca Apple a intrecut pana si sistemul celor de la Microsoft in privinta vulnerabilitatilor, devenind astfel cel mai vulnerabil sistem din lume. Majoritatea utilizatorilor de Windows sunt de parere ca sistemul lor de operare este cu mult mai sigur in comparatie cu ceea ce ofera Apple, motiv pentru care se dovedeste si numarul mare de cumparatori si utilizatori fideli ai companiei. Pana acum cei de la Apple au avut unul dintre cele mai sigure sisteme de operare, cel putin asa cred fanii companiei, dar din pacate acest lucru se datoreza faptului ca Os X are un numar foarte mic de utilizatori.

Intre timp Os X si iOS au obtinut un numar tot mai mare de utilizatori, lucru ce ar putea reprezenta o tinta principala pentru hackeri, in exploatarea vulnerabilitatilor din sistem. Cei de la GFI au publicat un sondaj al sistemelor de operare in functie de numarul de vulnerabilitati, iar situatia celor de la Apple nu pare a fi deloc roz.

1

Conform clasamentului de mai sus, se pare ca OS X si iOS sunt printre cele mai vulnerabile sisteme de operare din lume, fiind urmate de Linux, Windows Server 2008 si Windows 7. Cei de la GIF au ales sa introduca toate vulnerabilitatile sistemelor de operare de la Apple intr-o singura categorie, la Windows fiind separate in functie de versiune.

Trebuie precizat insa ca sistemul de operare a celor de la Google nu apare in clasament, intrucat, conform spuselor acestora se pare ca Android-ul se incadreaza mai bine in categoria Linux. Desigur, pentru categoria de aplicatii, Internet Explorer ocupa primul loc fiind apoi urmat de Chrome si Mozilla Firefox.

Lista completa cu informatii si specificatii a celor de la GFI poate fi accesata aici.

2

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Anca 01-03-2015 - 14:47

Gen de pe podium la podea 🙂
Cu cativa ani in urma citeam ca ar fi cel mai sigur si stabil sistem de operare. Nasoale momente pentru apple!

Comentariile sunt inchise.