Acasa Tehnologie S-a descoperit un nou material minune care ar putea combate cancerul

S-a descoperit un nou material minune care ar putea combate cancerul

by Dragos Schiopu

grafen2

Grafenul este cunoscut drept unul dintre cele mai incredibile materiale din lume. Este folosit si in baterii intrucat poate sa se repare singur. Acum, cercetatorii au gasit un nou mod in care poate fi folosit Grafenul, in domeniul medicinei, putand sa neutralizeze celulele canceroase.

In 2013 cei de la Uniunea Europeana au anuntat ca vor investi un miliard de euro pentru exploatarea si studierea grafenului in a combate cancerul. Decizia acestora a fost una destul de buna, gasindu-se o gramada de intrebuintari acestui material in toate domeniile. Daca nu ati avut placerea sa aflati pana acum ce este Grafenul va putem spune ca reprezinta un material bidimensional format dintr-un singur strat de atomi.

Grafenul este cel mai subtire si mai dur material descoperit vreodata de om. Conform inginerilor de la Universitatea din Manchester se pare ca Grafenul este capabil sa conduca electricitatea la fel de bine precum cuprul, fiind mult mai bun decat multe alte materiale la capitolul conductivitatii caldurii. Grafenul face parte din categoria materialelor aproape transparente, dar foarte robuste, prin care nici macar un atom de heliu nu poate sa treaca.

Inginerii de la Universitatea Manchester din Marea Britanie, au folosit Grafenul pentru a combate celulele stern canceroase.

Profesorul Michael Lisanti, in urma unor cercetari mai amanuntite a observat ca Grafenul este capabil sa actioneze precum un agent anticancer, inhiband cresterea tumorilor care apar in stadiul de inceput al bolii.

Cerecetatorii sunt de parere ca ar putea folosi Grafenul in combinatie cu alte tratemente pentru a micsora tumorile si a preveni raspandirea cancerului. Cel mai de succes factor pe care il ofera Grafenul este reprezentat de faptul ca nu este toxic precum alte tratamente.

Pana cand acesta o sa ajunga pe piata si o sa poata fi comercializat vor mai trece cativa ani, intrucat cercetatorii mai au nevoie de timp pentru a se asigura 100% de performanta si randamentul folosirii acestui metarial pentru a combate cancerul.

s-ar putea sa-ti placa