Acasa Tehnologie Se preconizeaza aparitia 5G

Se preconizeaza aparitia 5G

by Dragos Schiopu

Chiar daca fix in aceste momente se lucreaza intens si se investesc sume considerabile pentru ca tot mai multe persoane sa poata avea acces la internet de viteza 4G, japonezii doresc sa aduca la viata tehnologia 5G, aceasta putand sa apara chiar mai repede decat pana sa se implementeze 4G-ul.

r-Concept-of-fast-internet-with-mouse-like-a-carJaponezii au incredere in fortele proprii, acestia chiar au facut o mentiune cu privire la modul in care Toshiba si NTT doresc sa difuzeze Jocurile Olimpice din 2020 in format 8K. Jocurile Olimpice se vor desfasura in 2020 la Tokyo, de aici venind si marele interes al japonezilor. Acest lucru poate sa fie realizabil doar daca se investeste mult in infrastructrura, iar tehnologia 5G ar ajuta enorm ca acest concept sa devina realitate.

In afacere se vor implica mari transportatori de telefonie mobila, dar si producatori de telefoane mobile, unde ii putem remarca pe cei de la Panasonic, Sharp sau Fujitsu.

Viteza pe care o va avea tehnologia 5G este una net superioara fata de cea care este acum pe 4G. Cu ajutorul 5G, vom putea descarca cu 10 GB pe secunda, iar acest lucru va permite ca multe posturi de televiziune sa isi treaca programul cu totul pe internet, fiind mult mai rentabil pentru toate partile.

Totodata, 5G-ul va permite, de asemenea, si dezvoltarea de electrocasnice conectate la web, dar si pentru masinile inteligente. Acestea din urma vor avea nevoie de o conectare permanenta la internet de mare viteza pentru a putea sa functioneze in parametrii normali.

Cu siguranta aceasta tehnologie va duce navigarea pe internet la un nou nivel. Cu o asemenea viteza se va putea face aproape orice pe internet, puteti uita chiar de calculatoarele voastre performante. Cu 5G veti avea posibilitatea sa va jucati un joc ultra-performant direct de pe un server la cateva sute sau mi de km, asta insemnand ca nu veti mai avea nevoie sa faceti upgrade-uri chiar asa de regultate.

In orice caz, tehnologia va putea fi folosita in urmatorii ani, insa nu se stie exact cand va putea fi folosita de intreaga populatie. Pentru si mai multe detalii despre 5G, va invit sa urmariti videoclipul urmator:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=FSllcwEsLyE]

s-ar putea sa-ti placa