Acasa Tehnologie Samsung si Samsonite vor lansa genti de voiaj smart

Samsung si Samsonite vor lansa genti de voiaj smart

by Dragos Schiopu

Producatorul de genti de voiaj Samsonite va lansa, in parteneriat cu Samsung, genti de voiaj inteligente ce vor comunica cu posesorul lor prin intermediul telefonului mobil. Noua linie de genti de voiaj iti va permite sa localizezi bagajul (o veste foarte buna pentru cei care stau cu emotii in ceea ce priveste bagajul de fiecare data cand zboara cu avionul) si te va anunta daca cineva incearca sa il desfaca.

self check in

Partea de localizare va fi disponibila cu ajutorul unor sisteme GPS ce vor fi instalate pe genti, a declarat Ramesh Tainwala, CEO al Samsonite. Asa ca daca cobori din avion si geanta ta nu apare pe banda de bagaje, poti verifica pe telefon unde se afla.

Alarma care te anunta cand altcineva incearca sa iti desfaca bagajul, te va alerta si cand bagajul este coborat din avion dar si cand este asezat pe banda. Practic esti tot timpul la curent cu locatia si statusul bagajului tau, ceea ce mie personal mi se pare genial.

Tehnologia folosita pentru realizarea acestor genti smart ar putea revolutiona si modul in care se face check-in-ul in aeroporturi, deoarece ele isi vor face check-in singure. Singurul lucru pe care va trebui sa il faca pasagerul va fi sa lase bagajele smart intr-un loc special amenajat.

Si daca va ganditi ca o astfel de realizare va fi posibila intr-un viitor indepartat, aflati ca Samsonite deja colaboreaza cu cateva linii aeriene: Emirate, Lufthansa si KLM Air France.

Vestile bune nu se opresc aici. Bagajul smart va fi dotat cu o tehnologie suplimentara care il va determina sa te urmeze prin aeroport, fara ca tu sa fii nevoit sa il cari. Desi bagajul care se conduce singur este in stadiu de dezvoltare incipient, Ramesh Tainwala spune ca acesta va fi dotat cu telecomanda si motor, iar acestea din urma vor fi atent finisate si micsorate pentru a ocupa cat mai putin loc in interiorul gentii de voiaj.

s-ar putea sa-ti placa