Acasa Diverse Microsoft a pornit o noua campanie impotriva „piratilor”

Microsoft a pornit o noua campanie impotriva „piratilor”

by Dragos Schiopu

windows-pirate

Daca pana acum ai preferat mai degraba sa instalezi un sistem de operare Windows descarcat de pe internet, cu siguranta vei fi interesat sa afli consecintele si noile sisteme prin care cei de la Microsoft vor putea sa afle locatia in care locuiesti si inclusiv sa iti urmareasca activitatile. De data aceasta, dezvoltatorii de la Microsoft au trimis sesizari la cativa utilizatori, urmand mai apoi sa ii ia la verificat pe toti cei ce au descarcat o copie a sistemului de operare.

Windows in ultimii ani a devenit extrem de piratat, fiind instalat chiar si in companii, intrucat metodele cracking au evoluat atat de mult, inginerii au avut posibilitatea de a crea o copie fidela pe care sa o instaleze chiar si in zonele oficiale, in locurile in care te duci sa platesti factura s.a.m.d. La momentul de fata milioane de calculatoare folosesc sistemele de operare Microsoft, de ce cele mai multe ori piratate de pe internet, dar nimeni niciodata nu s-a gandit ca intr-o buna zii sa se faca verificari in aceasta privinta.

Microsoft a dat recent in judecata compania Seattle intrucat pe calculatoare erau instalate sute de sisteme de operare fara licenta oficiala. Procesul se poarta in Washington, iar Microsoft are oportunitatea de a prezenta o lista oficiala cu ip-urile regasite in copiile Windows. Cei de la Microsoft sustin ca au reusit sa afle aceste informatii datorita stocarii datelor de pe perioada update-urilor, cat si atunci cand li s-a facut activarea ilegala.

Pentru mai multa siguranta, daca aveti o companie recomandam sa aveti grija la ceea ce instalati in calculator, inclusiv ca sistemul de operare sa fie licentat oficial de catre cei de la Microsoft, sa fie conectat la serverul lor si mai ales sa primeasca update-uri, intocmai pentru ca dezvoltatorii sa va poata avea la cunostinta in momentul in care sunteti acuzati cu privire la piratarea acestuia.

s-ar putea sa-ti placa