Acasa Tehnologie Samsung si LG, pe primul loc in topul vanzarilor de Smart TV in 2014

Samsung si LG, pe primul loc in topul vanzarilor de Smart TV in 2014

by Dragos Schiopu

Anul 2014 a fost un an prolific pentru Samsung si LG, cei doi giganti coreeni ai televizoarelor LCD au reprezentat 22,8% si respectiv 14,9% din procentul total de vanzari al anului precedent, potrivit unui raport al firmei de cercetare Witsview. Ambele companii au inregistrat un numar de vanzari mai mare in comparatie cu anul 2014, Samsung reusind sa vanda cu 14.5% mai mult, in timp ce LG s-a descurcat putin mai bine, ridicandu-si procentul de vanzari cu pana la 14,7%.
Samsung-lg-logo-635
Sony s-a clasat pe locul al treilea, cu 14,6 milioane de televizoare livrate (6,8 %), in timp restul topului 10 este ocupat, in mare parte,de producatori chinezi, cum ar fi TCL, Hisense, Skyworth si Konka. Singura companie non-asiatic prezentata in clasament este Irvine, California, cu o cota de piata de 3,5%, suficient pentru a ocupa locul al optulea. Pe ultimul loc sunt cei de la Japonia Sharp, cu un procent de vanzari de 3.4%

La Consumer Electronics Show 2015, cel mai important eveniment destinat tehnologiei, care a avut loc in ianuarie, atat Samsung, cat si LG, si-au anuntat seria obisnuit de noi televizoare, cu care, mai ales Samsung, spera sa dea lovitura. Chiar daca cei de la Samsung s-au confruntat, de curand, cu un feedback negativ in ceea ce priveste noua functie de recunoastere vocala, dat fiind faptul ca aceasta poate inregistra convorbirile personale, compania coreeana continua sa surprinda prin inovatiile aduse noii game de Smart TV-uri.
LG-Smart-TV-Home-Dashboard
De asemenea, LG impresioneaza cu noul 4K OLED, intre timp punand un accent puternic si pe imbunatatirea continutului HDR. Acest lucru ofera televizorului un contrast mai bun, astfel incat vei putea urmari programele tale preferate la cea mai inalta calitate. Compania LG a prezentat si un televizor care isi poate curba marginile.
WEBOS_1
Ramane de vazut care va fi cursul vanzarilor in materie de Smart TV-uri anul acesta, dar ceva imi spune ca LG si Samsung vor ocupa din nou locurile fruntase. Puteti vedea oferte bune aici.

s-ar putea sa-ti placa