Acasa Tehnologie Samsung recunoaste ca smart TV-urile sale inregistreaza convorbirile personale

Samsung recunoaste ca smart TV-urile sale inregistreaza convorbirile personale

by Dragos Schiopu

Da, ati citit bine. Samsung recunoaste si chiar avertizeaza asupra functiei de recunoastere vocala a smart TV-urilor sale care poate inregistra convorbiri private si le poate, ulterior, pasa altora.

Samsung-Smart-TV

Functiile de recunoastere vocala a smart TV-urilor sunt destinate sa inlocuiasca clasica apasare a butoanelor de pe telecomanda, considerata de unii obositoare. Ei bine, evolutia aceasta are si un revers al medaliei, daca putem spune asa.

In comunicatul de presa oferit de Samsung, referitor la functiile de recunoastere vocala, utilizatorii sunt informati, intr-un mod destul de discret, de urmatoarele aspecte:

„Samsung trateaza cu maxima seriozitate viata privata a utilizatorilor produselor sale, acestea fiind  concepute pentru a asigura securitatea informatiilor la cele mai inalte standarde. Pentru toate Smart TV-urile Samsung cu aceste specificatii, din orice serie si indiferent de anul de fabricatie, folosirea informatiilor personale selectate este efectuata in conditii de maxima transparenta si securitate. Cu toate acestea, daca utilizatorii, indiferent de motive,  doresc sa dezactiveze aceste optiuni, ei o pot face. Solutiile noastre de securitate, inclusiv in ceea ce priveste criptarile de date pentru securizarea informatiilor personale ale utilizatorilor si prevenirea colectarii si folosirii lor neautorizate, sunt standard in industrie si sunt conforme cu legislatia Europeana si locala.

Recunoasterea vocii, care le permite utilizatorilor sa controleze televizorul prin comenzi vocale, este o functie a unora dintre televizoarelor Samsung Smart si poate fi activata sau dezactivata de catre utilizator. In cazul in care utilizatorii activeaza functia de recunoastere vocala, informatiile colectate vor fi doar cele care presupun comenzi ale televizoarelor sau propozitii folosite pentru cautari. Utilizatorii pot afla cu usurinta daca aceasta functie este activata cu ajutorul iconitei sub forma de microfon care apare pe ecran.

Daca un utilizator accepta termenii si conditiile impuse si foloseste functia de recunoastere vocala, informatia va fi livrata catre un server, pentru recunoasterea comenzii si efectuarea acesteia.

Samsung incurajeaza utilizatorii sa contacteze compania atunci cand au nemaluriri sau intrebari despre produse.”

Astfel daca nu te simti in siguranta, poti dezactiva functia de recunoastere vocala si poti folosi telecomanda. Poti verifica oricand daca este pornita sau oprita deoarece icoana unui microfon apare pe ecranul smart TV-ului atunci cand este functia de recunoastere vocala este pornita.
Daca alegi sa o folosesti, atunci evita rostirea unor date cu caracter personal in preajma smart TV-ului.

s-ar putea sa-ti placa