Acasa Diverse Anonymous, in razboi cu gruparea terorista ISIS

Anonymous, in razboi cu gruparea terorista ISIS

by Dragos Schiopu

Grup de hackeri Anonymous si-a asumat raspunderea pentru spargerea a 800 de conturi de Twitter, 12 pagini de Facebook si peste 50 de adrese de email din cauza legaturilor acestora cu gruparea terorista ISIS. Pana acum, Twitter nu a facut nicio declaratie oficiala cu privire la aceasta problema. In schimb, Facebook a anuntat ca a inchis definitiv 11 dintre cele 12 pagini atacate de Anonymous, deoarece acele conturi de Facebook au incalcat regulile retelei de socializare.
anonymous_mask
Anonymous le-a declarat razboi extremistilor islamici luna trecuta, afirmand intr-un video pe YouTube ca vor incepe sa atace site-urile gruparii teroriste, dar si conturile de pe retelele de socializare. Intr-un nou videoclip postat vineri, Anonymous a transmis un alt avertisment lui ISIS: „Veti fi tratati ca un virus, iar noi suntem medicamentul. Noi detinem controlul internetului.”

Atat Twitter, cat si Facebook sunt cunoscute pentru dezactivarea conturile care sunt asociate cu terorismul, dar uneori poate fi dificil sa urmaresti activitatea unor milioane de utilizatori. Cei responsabili de antiterorism se ajuta de multe ori de plangerile altor utilizatori, care reclama postarea de continut ce are legatura cu gruparile islamice extremiste.
facebookandtwitter1
Anonymous este un grup de hackeri foarte raspandit in mediul virtual si care si-a castigat notorietate in ultimii ani prin spargerea unor site-uri web, apartinand departamentelor guvernamentale, companiilor si altor organizatii. Campania impotriva gruparii ISIS a fost declansata de atacul terorist de la revista franceza Charlie Hebdo in luna ianuarie, care s-a soldat cu moartea a 12 oameni. „Noi, Anonymous din intreaga lume, am decis sa declaram razboi teroristilor”, au declarat hackerii in luna ianuarie.
2014.01.03-mrconservative-52c7336a7aa18
ISIS reprezinta un acronim pentru Statul Islamic din Irak si Levant este o grupare sunnita insurgenta, afiliata la al-Qaida. Statul Islamic se bazeaza pe traditii islamice, dar este in esenta produsul unui derapaj politic si religios. CIA estimeaza ca Statul Islamic numara intre 20.000 si 31.500 de combatanti in Irak si Siria, fiind extrem de periculosi.

s-ar putea sa-ti placa