Acasa Telefoane Samsung navigheaza departe de Google cu aplicatia Here

Samsung navigheaza departe de Google cu aplicatia Here

by Dragos Schiopu

Google Maps poate fi unul din punctele forte incontestabile a platformei Android, cu toate acestea Samsung a decis sa ofere o alternativa sub forma aplicatiei pentru harti Here a companiei Nokia. O versiune beta a aplicatiei Here pentru Android va fi disponibila in exclusivitate pentru dispozitive Galaxy al companiei Samsung cand noul ceas inteligent Gear S este disponibil spre vanzare in luna octombrie. Gear S va include aplicatia pentru navigare Here si va avea capacitatea de sincronizare a rutelor cu dispozitivele compatibile. Parteneriatul care aduce Here pe telefoanele Samsung cu Android este doar o extensie al acordului de licenta care ofera functionalitatea de cartografiere a companiei coreene Tizen.
aplicatia here

Relatia dintre Google si Samsung a crescut simtitor in ultimul timp. Lansarea pe viitor a unui telefon inteligent de la Samsung cu sistemul de operare Tizen, arata diversificarea angajamentului Samsung fata de dependenta Android-ului si de restul ecosistemului si al vanzarilor dispozitivelor Google. Aplicatia Here pentru Android este un pas marunt, desi nu se stie cat de mare impact va avea. Here pentru IOS a fost inlaturata din App Store anul acesta, care a fost anuntata initial cu un kit software de dezvoltare Android in noiembrie 2012. Nokia a mai facut o afacere mare din versiunea web a aplicatie Here care putea fii accesata fara o aplicatie dedicata a telefoanelor mobile, dar se pare ca nu a reusit sa faca mare lucru in fata pozitiei dominante a lui Google.

Comunicatul de astazi identifica avantajul performantei si capabilitatile offline a aplicatiei Here pentru Android, desi suprematia a fost erodata de actualizarile recente facute de Google pentru Maps, care au adaugat suport offline pentru harti si orientare stradala pentru conducatorii auto.

Aplicatia Here pentru Android este gratuita si vine cu harti actualizate care functioneaza fara o conexiune la internet: locatia inca va fi gasita cu ajutorul GPS-ului, navigarea pe harta si cautarea pentru locale vor continua sa functioneze chiar daca dispozitivul nu este conectat la internet.

s-ar putea sa-ti placa