Acasa Diverse UE ar putea interzice anumite smartphone-uri, routere WiFi si uscatoare de par

UE ar putea interzice anumite smartphone-uri, routere WiFi si uscatoare de par

by Dragos Schiopu

Uniunea Europeana este foarte drastica atunci cand vine vorba de strategia prin care doreste sa tina sub control consumul de energie.

recharge

Deja au fost luate cateva decizii in acest sens. Spre exemplu, nu vor mai fi comercializate frigidere si aparate de aer conditionat care au un consum mare de energie electrica, iar de luna viitoare, aspiratoarele cu motoare de peste 1.600 de wati vor disparea din magazine.

Aceasta directiva poarta numele de Ecodesign si ii obliga pe producatorii de electronice si electrocasnice sa faca produse care consuma mai putina energie.

Potrivit comisarului european pentru energie, Günther Oettinger, in curand, lista ar putea fi extinsa si cu smartphone-uri, expresoare de cafea, routere WiFi sau aparate electrice de uscat parul.

„Inca nu am ajuns sa stabilim clar care ar fi aceste dispozitive, insa trebuie sa le luam in calcul pentru a reduce consumul de energie. Toate statele membre sunt de acord ca sistemul de succes este cel de eficientizare energetica și de reducere a consumului, astfel reducandu-se si dependenta de importuri”, a declarat comisarul, intr-un interviu pentru Bild.

Majoritatea detinatorilor de smartphone-uri isi incarca terminalul o data pe zi, in cazul unei utilizari excesive (gps, upload, jocuri, convorbiri, date mobile pornite toata ziua) fiind necesare chiar doua reincarcari.

 

s-ar putea sa-ti placa