Acasa Tehnologie Samsung a brevetat un nou mod de a debloca ecranul telefonului

Samsung a brevetat un nou mod de a debloca ecranul telefonului

by Dragos Schiopu

samsung-patent-unlock-606x783Cei de la Samsung au depus recent un brevet pentru o noua caracteristica, aceasta va permite unui utilizator sa deblocheze ecranul telefonului prin desenarea unei imagini care va avea cel putin o intersectie.

Producatorul coreean vrea ca telefoanele din seria Galaxy sa se poata debloca chiar si atunci cand telefonul are ecranul inchis, probabil aceasta este noutatea cu adevarat „revolutionara”. Acest lucru inseamna ca functia va putea fi folosita intr-un mod cat mai eficient, care de asemenea pare si foarte interesant.

De asemenea, nu conteaza ce forma sau cifra trebuie sa iasa, atata timp cat exista cel putin un punct de intersectie. Ceea ce e mai mult, utilizatorii pot personaliza desenele pentru a porni direct o aplicatie. De exemplu, o cifra cu 4 puncte de intersectie poate fi configurata pentru a porni direct aplicatia pentru Facebook, sau o litera cu doua intersectii care va porni Instagram, si asa mai departe. Totodata, un desen poate fi atribuit si pentru respingerea apelului,

Aceasta noua functionalitate reprezinta un nou mod elegant de a „trezi” telefonul fara a mai fi nevoie sa apasati pe butonul specific de deblocare. Totodata am un mare dubiu, oare acest aspect va influenta intr-un mod negativ nivelul de viata al bateriei? Adica ecranul telefonului ar trebui sa fie gata tot timpul pentru a fi facuta executia desenului.

Ramane de vazut totusi cand va intra si aceasta functionalitate pe telefoanele din seria Galaxy, dar pentru mine totusi reprezinta un mod nu foarte rapid. Cel putin eu as prefera mereu sa folosesc cititorul de amprenta decat aceste desene.

s-ar putea sa-ti placa