Acasa Portabile S-au numarat smartwatch-urile vandute anul trecut

S-au numarat smartwatch-urile vandute anul trecut

by Dragos Schiopu

Smartwatch-urile au inceput sa fie pe val anul trecut si astfel 2014 este anul in care s-au inregistrat cele mai multe vanzari de smartwatch-uri. O companie pe nume Canalys a realizat un studiu al pietei si astfel a publicat statisticile din care reiese cate ceasuri inteligente au fost vandute in anul 2014. Inainte de a va spune numarul trebuie sa zic numaidecat faptul ca acesta a fost mai mare decat in 2013.

In 2014 s-au vandut aproximativ 720.000 de ceasuri inteligente iar brandul care a stat cel mai bine pe aceasta piata este Motorola. Succesul acesta se datoreaza in special smartwatch-ului Moto 360 care a prins foarte bine in randul utilizatorilor pasionati de gadgeturi mai ales pentru designul sau foarte atragator. Nici cei de la LG nu au s-au descurcat mai prost deoarece G Watch R a inregistrat si el foarte multe inregistrari, fiind unul din ceasurile destepte cu ecran rotund.

Din pacate insa cei de la Samsung nu se descurca asa bine pe aceasta piata chiar daca de ceva timp tot incearca sa atace piata cu propriul lor sistem de operare Tizen. Totusi nu trebuie sa ne facem foarte multe griji in privinta acestora deoarece si ei se descurca foarte bine insa la alte tipuri de produse precum sunt telefoanele.

Sunt insa curios ce schimbari vor avea loc anul acesta pe piata ceasurilor inteligente mai ales pentru faptul ca cei de la Apple si-au anuntat deja propriul smartwatch cu numele Apple Watch care promite sa aduca ceva nou pe aceasta piata. De asemenea faptul ca aceste gadget-uri primesc frecvent imbunatatiri ma face sa cred ca anul acesta se vor vinde cel putin 1.000.000 de ceasuri destepte. Am insa un singur dubiu in legatura cu aceasta prezicere si acesta este datorat faptului ca ceasurile de orice fel ar putea fi interzise in salile de clasa astfel incat este probabil ca tinerii sa devina dezinteresati de noul tip de ceasuri.

smartwatch

s-ar putea sa-ti placa