Acasa Tehnologie Robotul care poate sari peste 1 metru in inaltime

Robotul care poate sari peste 1 metru in inaltime

by Dragos Schiopu

Am spus de-a lungul timpului ca nu sunt  un fan al robotilor, ci mai degraba de cateva luni am inceput sa fiu putin cate putin atrasa de acest domeniu. Dar asta nu inseamna ca nu scriu informatiile, pe care le gasesc despre acest domeniu sau mai mult decat atat ca nu le impartasesc cu voi. Iar astazi nu intamplator am inceput sa scriu despre roboti, caci am de gand sa aduc in prim plan primul robot care poate sari mai mult de 1 metru in inaltime.

Iar robotul despre care vreau sa scriu in acest moment este un robot de la compania Boston Dynamics, despre care am mai scris si in urma cu ceva timp. Iar articolul respectiv il puteti gasi aici. Printre caracteristicile mai importante ale acestui robot, ce poate sari mai mult de 1 metru inaltime, se numara si urmatoarele:

  • robotul are doi metri in inaltime;
  • brate si 2 roti ce-i permit sa se roteasca la viteze mari si sa stea vertical;
  • poate ridica obiecte grele;
  • poate sari peste 1.3 metri inaltime;
  • poate rula cu 15 km/h;
  • coboara scari si pante denivelate;

Mai trebuie spus despre acest robot ca poate avea o autonomie de 25 kilometri si asta bineinteles dupa ce este incarcat. Prea multe nu ar mai fi de spus despre acest robot, dar cel mai  bine va las sa-l urmariti aici.

Eu cred ca acest robot este cel mai diferit dintre toti robotii realizati de catre cei de la Boston Dynamics. Poate fi de vina si faptul ca dovedeste a avea un echilibru perfect oferit de catre bratele si rotile extrem de eficiente pe suprafetele plate. Sincera sa fiu, cand am vazut robotul respectiv, am avut asa o senzatie ciudata, intrucat aspectul sau nu ma atrage deloc. As putea spune chiar ca este foarte ciudat si foarte urat, la prima vedere m-am cam speriat de el.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Gabi 07-03-2017 - 12:17

Auzisem de cei de la Boston Dynamics insa nu stiam ca au construit un robot capabil sa sara 1 m. Viitorul este aproape :), cred ca in maxim 10 ani o sa avem roboti cu autonomie destul de mare si care sa ne ajute la treburile zilnice.

Dragos Schiopu 16-03-2017 - 11:13

Cu siguranta vom avea tot felul de roboti, desi cei facuti de Boston Dinamics nu prea par facuti pentru treburile casnice ci mai repede pentru armata sau sectoarele industriale.

Comentariile sunt inchise.