Acasa Tehnologie Spot – cainele robot pentru teren accidentat prezentat de Google

Spot – cainele robot pentru teren accidentat prezentat de Google

by Dragos Schiopu

Evolutia in tehnologie pare pregatita sa inlocuiasca si clasicele animale de companie. Compania robotica Boston Dynamics, achizitionata in 2013 de Google, a prezentat zilele acestea pe Spot, o versiune imbunatatita a primului caine robot, Big Dog, capabila sa se deplaseze cu mai multa agilitate si viteza si capabila sa opereze atat in spatii inchise cat si deschise.

spot
Spot cantareste 72 de kilograme si poate explora cu usurinta un relief accidentat si un teren plin de obstacole. Poate sa mearga, sa urce scarile, sa alerge, sa escaladeze orice suprafata de teren si chiar sa-si recapete echilibrul atunci cand este impins sau lovit cu piciorul.

Robotul Spot evita obstacolele datorita senzorilor cu care este dotat si este deosebit de rapid.
Cum functioneaza? Printr-o combinatie de motoare electrice si pistoane hidraulice, iar ca sursa de energie foloseste o baterie electrica de mare putere.

Mai multe detalii despre acest caine robot puteti vedea in videoclipul de mai jos:

Observam ca are trasaturi inspirate din fizicul unui caine si ca nu se lasa doborat la pamant desi este lovit si impins. Urca scari, alearga, se deplaseaza pe teren accidentat. Si totusi, personal, nu mi-as inlocui pentru nimic in lume cainele cu robotul Spot. Cel putin, nu in prezent.

Inainte de a fi preluata de gigantul Google, Boston Dynamics era recunoscuta faptul ca se ocupa de realizarea unor roboti militari extrem de fiorosi. Acum insa proiectele sale sunt mult mai prietenoase si inovative, principala dovada fiind chiar robotul Spot.

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.