Acasa Tehnologie Robotul care ar face invidios pana si un maestru samurai

Robotul care ar face invidios pana si un maestru samurai

by Dragos Schiopu

Mechanic and welder Sergei Kulagin tests the "Alien Samurai", an electro-mechanical mobile robot, outside an automobile repair workshop in the town of Divnogorsk...Mechanic and welder Sergei Kulagin, 32, tests the "Alien Samurai", an electro-mechanical mobile robot made by Kulagin using used car components, outside an automobile repair workshop in the town of Divnogorsk outside Krasnoyarsk, Siberia, October 15, 2014. Enthusiast Kulagin, who works as a mechanic of an automobile service station, created about twenty sculptures made of used car parts and components during his non-working hours. REUTERS/Ilya Naymushin (RUSSIA - Tags: SOCIETY TRANSPORT SCIENCE TECHNOLOGY)

Daca ar fi sa deschidem un subiect pe baza evolutiei tehnologiei din punct de vedere a robotilor, am putea vorbi la infinit, intrucat aceasta ramura este atat de dezvoltata incat fiecare element in parte poate fi un eventual obiectiv tematic. Robotii reprezinta la momentul de fata cea mai mare ramura de dezvoltare, astfel incat in viitor sa putem beneficia de anumite avantaje de pe urma lor. De data aceasta nu vom vorbi despre modul in care au evoluat, ci mai degraba ne vom minuna de rapiditatea si eficienta cu care sunt in stare sa execute anumite sarcini.

Oamenii, pentru a avea capabilitatea de a manui sabia cu o rapiditate extrem de ridicata astfel incat sa se ajunga la un grad cat mai mare de performanta au nevoie de zeci de ani de antrenament, insa robotii, cu ajutorul a catorva linii de cod, se pot transforma in adevarati maestrii samurai, in doar cateva minute. Robotii sunt printre cele mai impresionante creatii tehnologice dezvoltate vreodata, intrucat sunt capabili sa acumuleze cunostinte noi extrem de rapede, iar precizia cu care pot executa sarcinile este peste limita asteptarilor.

Yaskawa Electric Corporation sunt initiatorii unui nou proiect, unui nou brat robotic, capabil sa uimeasca orice samurai cu experienta. Robotul a reusit sa invete sa foloseasca o sabie Katana intr-un timp incredibil de scurt, astfel incat sa treaca de limita imposibilului si sa devina de neinvins. Robotii in general pot executa mai multe sarcini, pot chiar sa comunice cu oamenii, insa de data aceasta, este vorba doar despre un brat robotic, extrem de agil.

Unul dintre cei mai renumiti si cei mai rapizi spadasini ai secolului 21, Isao Machii, a reusit sa taie un crevete care zbura prin aer cu o viteza de 130km/h, insa robotul a fost mult mai rapid si mai agil din acest punct de vedere. Daca doriti sa vedeti in detaliu cum s-a desfasurat exercitiul celor doi samurai, va invit sa urmariti clip-ul video atasat mai jos.

s-ar putea sa-ti placa