Acasa Portabile Apple Pay ar putea ajunge si in Europa

Apple Pay ar putea ajunge si in Europa

by Dragos Schiopu

Serviciul de plati cu ajutorul smartphone-ului, Apple Pay ar putea fi disponibil si la noi in Europa inca din aceasta vara. Lansat in luna octombrie a anului trecut, serviciul Apple Pay este primul servici pentru platile cu telefonul mobile in magazine, din SUA.

apple-pay-system

Potrivit site-ului Telegraph, compania Apple ar putea anunta la WorldWide Developers Conference, un viitor debut al acestui tip de serviciu de plati cu ajutorul telefonului, in Marea Britanie. Citand diferite surse anonime din industrie, site-ul Telegraph a declarat ca acest serviciu va rula si la ei in tara in urmatoarele 2 luni. Aproape toata tara are tehnologia necesara de a rula serviciu de plati Apple Pay, asa ca este posibil sa vedem un viitor debut al acestui serviciu si in Europa.

Cu ajutorul acestui serviciu si cu a unui iPhone 6, iPhone 6 plus sau a unui Apple Watch, vom putea plati in magazine, simplu si rapid, cu ajutorul telefonului. Plata produselor achizitionate se va face cu ajutorul tehnologiei NFC la comerciantii care accepta plata cu ajutorul NFC.

Din aceasta afacere cu Apple Pay, Apple castiga 0.15 centi pe fiecare plata cu ajutorul telefonului, din taxa de 2% platita de catre comercianti cu cardul de debit cu ajutorul Apple Pay. Daca cei de la Apple vor sa concureze cu acest serviciu pe aceasta piata, ar trebui sa se grabeasca si sa faca disponibil acest serviciu in cat mai multe tari deoarece Samsung Pay a inceput sa se extinda in mai multe tari pe dispozitivele cu Android.

s-ar putea sa-ti placa

4 comentarii

Diana 26-06-2015 - 15:59

Apple Pay mi se pare foarte tare o prietena platea in State cand a mers asa e bestial, articolul e minunat si foarte informativ.

Maria 26-06-2015 - 16:02

Apple pay mi se pare o idee geniala chiar trebuia demult ceva de genul asta introdus.

Roxana 26-06-2015 - 16:03

Da nu stiu ce sa zic sincer cat de bin ar prinde in Europa sa nu fie doar un moft de inceput.

Anemona 26-06-2015 - 16:05

Da si eu sunt putin sceptica in privinta europenilor, la inceput toti folosesc dar e problema ca ne plictisim repede cam de orice gadget sau aplicatie.

Comentariile sunt inchise.