Acasa Computere Renunta la aplicatiile preinstalate din Windows 8

Renunta la aplicatiile preinstalate din Windows 8

by Dragos Schiopu

windows-8-app-remover

Windows 8 si Windows 8.1 vin in pachet cu o gramada de aplicatii pe care nu toti utilizatorii le gasesc intocmai eligibile pentru a le folosi. Spre exemplu aplicatiile de bussines nu ii se vor potrivi niciodata unui gamer sau unui utilizator clasic care foloseste in special browser-ul web.

Odata cu aplicatiile preinstalate de catre cei de la Microsoft vin si probleme cu folosirea exagerata a resurselor. Nu ma refer la toate aplicatiile din sistem, doar la cateva la care nu vei apela niciodata.

Cativa dezvoltatori au creat un sistem de tip software prin care utilizatorii isi pot pune amprenta mult mai departe fata de interfata de administrator. Windows 8 App Remover asa cum a fost denumit, este conceptul creat de o echipa tanara de ingineri, pentru Windows 8, Windows 8.1 si Windows 8.1 update 1. Cu ajutorul acestui software, pot fi eliminiate aplicatiile nedorite din interfata Windows.

Pasii pentru folosirea acestuia sunt simpli, la fel si interfata grafica foarte familiara cu ceea ce ne-am obisnuit pana acum pe Windows XP. Pentru inceput este necesara alegerea tipului de Windows de pe care doriti sa stergeti aplicatiile, si listarea cu ajutorul tab-ului List Apps. Aveti oportunitatea de a selecta toate aplicatiile predefinite de care programul este sigur ca nu vei avea nevoie nici0data, dar si selectarea pe rand in functie de ceea ce doresti sa pastrezi.

Din momentul in care au fost selectate toate aplicatiile Microsoft, nu ramane decat sa apasati butonul de „Remove APPS” pentru a renunta la ele din sistem. Mare atentie totusi, intrucat acestea fiind aplicatii preinstalate in sistem, nu vei mai avea oportunitatea de a le reinstala. Pentru orice eventualitate este recomandata crearea un folder pentru backup, asta in cazul in care va razganditi si vreti sa le reinstalati.

Aplicatia Windows 8 App Remove este ideala pentru ai ajuta pe utilizatori sa dezinstaleze din sistem soft-urile oferite gratuit de catre cei de la Microsoft.

s-ar putea sa-ti placa