Acasa Diverse Un nou cuvant din era digitala

Un nou cuvant din era digitala

by Dragos Schiopu

In era digitala au aparut foarte multe cuvinte, unele noi, iar altele derivate. Este ceva normal pana la urma, tehnologia avanseaza asa de mult incat este necesar sa ne adaptam dupa cum bate vantul. Asa este si acum, aparand un nou cuvant

Two-Happy-Friends-On-The-Couch-Taking-A-Selfie-With-Smartphone-ShutterstockLa finalul anului 2013 discutam despre aparitia termenului „selfie”, acesta este prezent acum in aproape toate dictionarele din limba engleza si este folosit de foarte multe persoane oriunde pe glob. Probabil ati auzit de celebrul seflie care a fost realizat de un grup de actori foarte cunoscuti la Premiile Oscar din acest an, respectiva fotografie reusind sa depaseasca foarte multe recorduri in mai toate retelele de socializare.

Daca termenul acesta a devenit foarte cunoscut, este bine de stiut ca respectiva fotografie nu este un selfie, ci mai exact un „groufie”. Selfie se refera la o singura persoana, pe cand noul cuvant este format din „group” si „selfie”, iar de aici revine si aceasta noua denumire.

Nu s-a speculat nimic despre acesta la aparitia selfie, groufie a fost folosit pentru prima data in public la evenimentul de lansarea la cei de la Huawei pentru terminalul Ascend P7.

Iar cu aceasta ocazie, cei de la Huawei s-au gandit ca este o oportunitate foarte buna sa patenteze acest termen. Probabil ideea termenului a venit de la camera cu care Ascend P7 vine echipat, mai exact cu una de 8 megapixeli, facuta special pentru selfie-uri, iar mai nou, si pentru groufie-uri.

Deja Huawei a patentat cuvantul „groufie” in mai multe tari, unde putem remarca forte cum ar fi SUA, Rusia, Germania sau Franta. Noua creatie nu este inca foarte populara, insa probabil este o chestie de obisnuinta, nu cred ca va mai dura foarte mult pana sa putem face diferenta dintre selfie si groufie. Chiar cred ca vom auzi cuvantul acesta tot mai des in perioada imediat urmatoare.

s-ar putea sa-ti placa