Acasa Tehnologie Renovo Coupe, masina cu procesor Nvidia

Renovo Coupe, masina cu procesor Nvidia

by Dragos Schiopu

Renovo Coupe este o masina electrica care are 500 CP. Renovo si Nvidia au colaborat la aceasta masina inca de la stadiul de proiect. Masina a fost prezentata de Nvidia la CES 2015.

Interiorul masinii Renovo Coupe este un mixt intre clasic si modern. Masina are o greutate de 1474 kg. In ciuda greutatii, aceasta masina ajunge la viteza de 100 km/ora in doar 3,4 secunde. Viteza este obtinuta cu ajutorul motorului de 500 CP.

renovo-coupe-2015

Masina este dotata cu cele mai noi tehnologii de la Nvidia, mai exact tehnologia Nvidia Drive. Cu aceasta tehnologie, producatorii vor sa aduca masina cat mai mult la realitate.

Nvidia Drive PX este asigurata de 2 procesoare care permit conectarea la 12 camere video de inalta rezolutie. Imaginile vor putea fi procesate la 1,3 gigapixeli pe secunda. Cea ce ii ofera masinii control in timp real si posibilitatea de a conduce neasistat de sofer.

Nvidia Drive CX ofera autoturismului cel mai avansat sistem digital auto. Tablou de bord are optiuni pentru harta, muzica, incalzirea si racirea masinii. Masina permite conectarea telefonului prin tehnologia Bluetooth. Tehnologia Nvidia Drive CX poate afisa pana la 16.8 milioane de pixeli pe mai multe display-uri.

Surround-Vision furnizeaza automobilului o vizualizare la 360 de grade, in timp real, imaginile fiind procesate de Nvidia Drive PX la 1,3 gigapixeli pe secunda. Punctele moarte si oglinzile masinii dispar. Oglinzile masini sunt inlocuite de cele digitale.

Autonomia bateriei nu este una buna. O incarcare completa ajunge pentru circa 160 km. O incarcare completa a bateriei dureaza aproximativ 30 de minute.

Prin tehnologia celor de la Nvidia, masina poate calatori singura pana la locatia propietarului. Coordonatele locatiei se trimite cu ajutorul smartphone-ului. Masina va identifica un loc liber de parcare si il va ocupa, fara vreo interventie umana.

Masina poate sa identifice masinile de politie, ambulanta, pompieri si sa se comporte ca un sofer. Masina poate sa aiba reactii mai rapide decat cele umane.

Dupa 4 ani de munca, masina Renovo Coupe este gata si intra in productie de anul acesta. Pretul masinii este de 529.000 de dolari. Daca pretul masinii va dezamagit, puteti urmari videoclipul de mai jos si sa va convingeti ca isi merita toti banii:

s-ar putea sa-ti placa