Acasa Tehnologie Recunoasterea faciala va ajuta la rezolvarea delictelor

Recunoasterea faciala va ajuta la rezolvarea delictelor

by Dragos Schiopu

facialTehnologia de recunoastere faciala se pare ca s-a dezvoltat destul de mult in ultimul timp, astfel ca in curand cu ajutorul acestei tehnologii se vor putea rezolva mai usor cazurile complicate precum crimele.

Recunoasterea faciala este un fel de aplicatie pentru calculator, care identifica automat o persoana, comparand pozele sau imaginile infractorului, cu cele existente in baza de date.

Pana acum vedeam o astfel de tehnologie doar in filmele si in serialele pe care le urmarim la TV, dar se pare ca aceasta va fi folosita in curand in lupta impotriva crimelor si infractiunilor. Recunoasterea faciala va fi folosita din anul 2014, pana atunci lucrandu-se la aducerea de imbunatatiri, precum si testarea pentru a fi sigur ca va fi intradevar o tehnologie folositoare.

In aceasta tehnologie s-a investit si se investeste foarte mult, deoarece se doreste gasirea unor metode mai usoare de identificare, avand in vedere ca unele chipuri pot fi foarte greu de identificat, spre exemplu recunoasterea unei anumite persoane de la un eveniment sportiv, a carui imagine a fost surprinsa succint.

Recunoasterea faciala este o tehnologie de ultima generatie, avand posibilitatea de a crea dintr-o simpla poza, un model 3D al persoanei, astfel fiind posibila crearea unui profil mai bun al suspectului, ajutand politia sa ii dea de urma mai repede.

Avand in vedere rapoartele oficiale tehnologia de recunoastere faciala nu este folosita doar in vederea rezolvarii infractiunilor, fiind testata de marile hoteluri si magazine. Astfel acestea vor putea crea date de baze cu toti clientii care le trec pragul.

Prin intermediul acesteia personalul va fi anuntat pe calculator, tableta sau smartphone cand o persoana cu dare de mana isi face aparitia, acestia detinand date despre ce articole il intereseaza in special.

Sa speram ca odata cu lansarea acestei tehnologii rata infractionalitatii va scadea si ca tehnologia va fi folosita in mai multe domenii.

s-ar putea sa-ti placa