Acasa Telefoane Geeksphone lucreaza la un nou telefon cu Firefox OS

Geeksphone lucreaza la un nou telefon cu Firefox OS

by Dragos Schiopu

image914Compania Geeksphone este prima companie care a realizat telefoane cu sisteme de operare Firefox OS.

Firefox OS este sistemul de operare cu sursa deschisa pentru dispozitive mobile si este dezvoltat de catre Mozilla. Mozilla a devenit partener cu un numar mare de operatori si producatori cu scopul de a dezvolta Firefox OS.

Geeksphone a anuntat miercurea aceasta un nou smartphone numit Revolution.

Compania spaniola nu a dat detalii in legatura cu pretul, designul sau data lansarii, insa daca este sa ne luam dupa pagina web a companiei, noul telefon vine cu un procesor mult mai puternic fata de modelele anterioare.

Co-fondatorul, Javier Aguera a mai afirmat ca Revolution va fi disponibil la un pret bun.

Pe langa Firefox OS, telefonul va rula si Android, astfel clientii pot comanda una dintre aceste variante, pentru ca Geeksphone producea telefoane cu Android inainte. Initial telefonul trebuia sa fie doar cu sistemul de operare Firefox OS, dar se pare ca lasa cumparatorii sa aleaga.

Mozilla spera sa aiba succes cu acest sistem de operare, pe o piata in care cei de la Apple si Google domina categoric.

Firefox OS i s-a mai alaturat si un al treile operator de transport, Telenor care are sediul in Norvegia, dar actioneaza si in Asia si in Europa de Est.

Nu cred ca Firefox OS este prea luat in serios, dar acestia avanseaza intr-un ritm ce ar trebui sa ii puna pe competitori pe ganduri.

Geeksphone este totusi un producator destul de mic, vanzari mai importante realizand transportatorii Telefonica si Telekom, care stiu sa se faca mai bine remarcati in ceea ce priveste vanzarile. Acestia pana in prezent au reusit sa aduca Firefox OS pe piete importante, precum Brazilia si Polonia.

Pe pietele unde Android si iOS au un succes rasunator, vanzarea si promovarea Firefox OS devine un proces destul de dificil.

s-ar putea sa-ti placa