Acasa Diverse Cerinte de sistem pentru Windows 10

Cerinte de sistem pentru Windows 10

by Dragos Schiopu

Nu mai dureaza mult pana cand versiunile de Windows 10 pentru computere cat si pentru telefoane vor fi lansate si tot mai multi utilizatori se intreaba care vor fi cerintele de sistem pentru Windows 10. Intr-adevar, acesta este un sistem de operare care pare foarte interesant si cu siguranta exista foarte multi doritori sa il incerce. Astfel m-am gandit sa postez cerintele de sistem pentru Windows 10 astfel incat sa stiti dinainte daca veti putea folosi sau nu noul sistem de operare produs de catre Microsoft.

Windows 10 a fost gandit pentru o multime de tipuri de dispozitive astfel incat il vom putea folosi pe laptopuri, sisteme desktop, dar si pe smartphone-uri si tablete. Astfel printre primele detalii legate de cerintele de sistem pe care Windows 10 le avea sunt SoC-uri pe arhitectura ARM pe care telefoanele cu Windows 10 va trebui sa le aiba. Vorbim astfel despre nume mari de la Qualcomm precum MSM8909, MSM8952, MSM4994, MSM8992 și MSM8909.

Noul sistem de operare va fi compatibil cu chipseturile Intel Cherry Trail, Atom X3 si Skylake dar si cu chipseturile AMD Carrizo si Carrizo-L. Memoria RAM va trebui sa fie de cel putin 512 MB si difera in functie de rezolutiile dispozitivului.

In ceea ce priveste tabletele, desktop-urile si laptopurile, Windows 10 PRO va putea fi instalata pe displayuri de cel putin 7 inch si cu rezolutii de cel putin 800 x 600 pixeli. Memoria RAM trebuie sa fie de cel putin 1 GB RAM pe 32 de biti si 2GB RAM pe 64 biti.

Asadar, nu conteaza foarte mult pe ce dispozitiv doriti sa folositi Windows 10 deoarece acesta a fost gandit ca un sistem de operare care sa poata fi folosit pe orice dispozitiv astfel incat pot spune ca cerintele de sistem pentru Windows 10 nu sunt deloc mari ci sunt chiar foarte accesibile. Acesta este un lucru bun pentru ambele parti: utilizatorii vor putea folosi cel mai nou sistem de operare Microsoft iar Windows 10 se va bucura de un numar mare de utilizatori.

windows10-logo

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.