Acasa Tehnologie Pylontech US3000 – Unboxing si montaj

Pylontech US3000 – Unboxing si montaj

by Dragos Schiopu

Pentru ca bateriile cu plumb nu ma mai satisfaceau, mai ales pe perioada de iarna cand temperatura scade in atelier, am decis sa trec la bateriile cu litiu ion, mai precis cu LiFePo4 (Litiu-Fier-Fosfat). Asa ca am cumparat de la Alaska Energies o baterie Pylontech US3000 de 3.4 KWh. Aveam de ales intre varianta de 2.4 KWh si cea de 3.4 KWh, dar in final am decis ca mai bine merg pe varianta de 3.5 KWh chiar daca reprezinta un efort financiar mai mare. Bineinteles ca m-am apucat sa strang deja bani pentru o a doua astfel de baterie pentru a o monta in paralel cu prima.

Am ales acest model deoarece mie personal mi s-a parut destul de complicat sa montez eu separat BMS (pentru managementul bateriei), SSR (relee pentru decuplarea in caz de apar diferite probleme pe care ti le raporteaza BMS-ul) si multe altele.

Probabil o sa va spun mai multe despre bateriile pe litiu in curand, oricum apar tehnologii noi de stocare a curentului electric si sunt singur ca in curand vom vedea pe piata si alte solutii interesante.


Momentan am pus-o peste bateriile vechi dar caut un rack de servere de 19 inch second hand pentru a o putea aseza in rack pe viitor.

s-ar putea sa-ti placa