Acasa Diverse Aplicații și servicii gratuite de video chat

Aplicații și servicii gratuite de video chat

by Dragos Schiopu

Că ne convine sau nu, serviciile dar și aplicațiile pentru realizarea de apeluri video sunt foarte importante, cu atât mai mult dacă ești la mare distanță de casă și de cei dragi. Însă nu trebuie să uităm că aceste servicii sunt foarte importante și pentru marile companii care au la dispoziție acele video-conferințe la care pot lua parte 10 persoane sau chiar mai multe. De asemenea cele mai multe astfel de servicii se pot instala atât pe telefon, cât și pe computer prin intermediul unor softuri ușor de instalat.

Cu siguranță sunteți obișnuiți cu astfel de aplicații și servicii, mai ales că o bună parte dintre ele sunt foarte cunoscute, dar sunt și altele apărute ceva mai nou și care sunt la îndemâna tuturor. De altfel cele mai cunoscute aplicații pentru realizarea apelurilor video de pe laptop/ computer sunt următoarele Google Talk, Skype, Chatroulette.com, dar și Yahoo! Messenger Video Call. Iar pentru telefoanele mobile sunt disponibile următoarele aplicații: Fring și Yahoo! Messenger Video Chat atât pentru Android, cât și pentru iOS.

Fring – este aplicația care te poate ajuta să ai parte de apeluri video fiind logat pe mai multe conturi de socializare așa cum sunt MSN, ICQ, Twitter, Yahoo! Messenger, Google Talk dar și multe altele. Prin urmare Fring este aplicația indicată pentru orice persoană care utilizează telefonul mobil.

Yahoo! Messenger Video Chat – aplicația poate fi disponibilă doar pentru acele dispozitive care au parte de Android sau de iOS. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este să alegi platforma corespunzătoare pe care să o utilizezi.

Google Talk – potrivită pentru laptop/pc a devenit cunoscută și mult mai vizibilă în anul 2008. De asemenea de aceasta se bucură toate acele persoane care folosesc serviciile de la Google. Ba mai mult decât atât aplicația este compatibilă cu sistemele Windows XP / Vista/ 7, Mac OS X și Linux. Ceea ce trebuie să știți este faptul că această aplicație merge doar de la sistemele Microsoft de la XP în sus.

Skype – este poate cel mai populat serviciu de apel video, iar drept urmare a acestui lucru la final de an 2010 erau înregistrate peste 663 de milioane de conturi. De asemenea Skype este o aplicație prietenoasă, dar și foarte eficientă, în care apelurile sunt gratuite între utilizatori, cu atât mai mult între computere. Pentru cei ce vor să realizeze convorbiri de pe computer pe telefon sau de pe telefon pe computer este necesar să consulte și lista cu prețurile aferente.

Chatroulette.com – destinat acelor indivizi excentrici, care își doresc să comunice cu persoane la întâmplare și este considerată o ciudățenie în materie de socializare pe net. Posibil ca acesta sa fie folosit de multe dintre firmele de videochat iasi.

Yahoo! Messenger Video Call atât pentru laptop cât și pentru computer este considerată cea mai rapidă metodă prin care puteți socializa video.

Așadar o bună parte dintre aceste aplicații sunt cunoscute de mai toți utilizatorii de internet, iar în prezent majoritatea oamenilor utilizează aceste aplicații de apelare video sau de video chat așa cum se mai numesc.

s-ar putea sa-ti placa