Acasa Tehnologie Putem face case cu printarea 3D?

Putem face case cu printarea 3D?

by Dragos Schiopu

3dUn profesor de la Universitatea din California de Sud a adus un nou concept care s-ar putea sa revolutioneze modul traditional de constructie al caselor. Acesta a spus ca este absolut posibil sa schimbam practicile care sunt deja demodate putand sa inlocuim toate masinile cu o singura imprimanta 3D. Conceptul este cu mult mai revolutionar cand vine vorba de cifre, profesorul a spus ca acest lucru poate fi posibil cat de curand si totodata, putem sa ridicam o casa de 2.500 de metri patrati in mai putin de 20 de ore, suna bine?

Conceptul se numeste contur crafting. „Procedeele prin care se construiesc in acest moment casele sunt unele foarte risipitoare”, au explicat dezvoltatorii proiectului. „Solutia noastra beneficiaza de solutii tehnologice de ultima ora, reprezinta in esenta o modalitate de eficientizare a procesului de constructie.”

Imprimanta 3D o sa fie asezata pe niste bare de otel in asa fel incat sa poata acoperi intreaga suprafata a constructiei. Tot aici putem remarca un lucru foarte important, imprimanta se va putea ocupa si de instalatiile sanitare, retele electrice, dar si pentru parchetul cladirilor cu mai multe etaje.

Khoshnevis (directorul programului), a declarat ca acest nou mod va putea fi utilizat si pentru a reconstrui foarte rapid comunitati si orase afectate de catastrofe naturale.

Cei care se ocupa de acest proiect lucreaza momentan cu NASA, acestia construind mai multe structuri lunare, ziduri de protectie impotriva radiatiilor, dar si vase de combustibil lunar.

Ramane de vazut daca acest concept va avea succes, prin noua modalitate putand sa construim totul intr-un mod mult mai rapid si totodata mai eficient. Avand in vedere cum se construieste la noi in tara, acest concept s-ar potrivi de minune standardelor noastre.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre acest concept, puteti viziona video-ul de mai jos, acolo veti vedea mai multe detalii despre modul prin care se vor construi casele viitorului.

s-ar putea sa-ti placa