Provocarea Master Chef : carne produsa in laborator

Marii gurmanzi sunt asteptati la masa. Le va gati un Chef din San Francisco. Si nu orice. Ci carne realizata exclusiv in laborator din celule animale pe care o va praji intr-o tigaie obisnuita. Poti fi sigur ca gustul si mirosul nu difera fata de cel al carnii naturale, singura diferenta fiind faptul ca nu vei avea pe constiinta bietul animal care trebuie sacrificat pentru a te bucura de o bucata de carne.

Memphis Meats ┬ádin San Francisco, pentru ca ei sunt cei despre care vorbim, „cultiva” tesut muscular animal folosind celule stem de la vaci si porci pe care le alimenteaza cu oxigen si nutrienti. Cum niciun animal nu este sacrificat pentru obtinerea carnii, firma foloseste ser fetal obtinut de la viteii inca nenascuti pentru a initia procesul.

Costurile productiei sunt foarte mari. Pana acum, celulele sunt cultivate in straturi fooarte subtire. Pentru a obtine aproape o jumatate de kilogram de carne de vita trebuie investiti 18.000 de dolari.

 

Insa compania fondata de trei oameni de stiinta spune ca in cativa ani va produce pentru consumatori.

Prima linie de produse include carnati, hot-dogs, burgeri si alte specialitati create de Chef-i consacrati.

Imaginile vorbesc de la sine! Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.