Acasa Telefoane Cum sa economisesti bateria la iPhone 6. Secrete pentru cresterea duratei de viata

Cum sa economisesti bateria la iPhone 6. Secrete pentru cresterea duratei de viata

by Dragos Schiopu
Ai un telefon iPhone 6 si nu stii cum sa faci sa imbunatatesti timpul de functionare a bateriei? Ai vrea sa iti cumperi un iPhone 6 dar eziti tocmai pentru ca stii ca bateria nu este cea mai longeviva de pe piata? Ar trebui sa stii ca pentru cresterea duratei de viata a bateriei sunt mici trucuri pe care le poti aplica. Si nu este vorba doar despre bateria de la iPhone.

Inchide functia auto brightness

Luminozitatea crescuta a ecranului este unul dintre principalii consumatori de resurse pentru telefon. Astfel, daca inchideti aceasta functie, consumul va scadea vizibil. Poti face acest lucru intrand in Settings-Brightness& Wallpaper.

Identifica aplicatiile mari consumatoare de energie

iOS 8 are un foarte mare avantaj-permite utilizatorului sa vada care sunt aplicatiile care „mananca” bateria.  Atentie! orice aplicatie lasata deschisa va consuma rapid resursele bateriei. Inlaturarea acestor aplicatii va schimba radical durata de viata a acumulatorului. Cum faci asta? Foarte simplu: Settings-General-Usage-Battery Usage.

Opreste Equalizer-ul

Va modifica radical calitatea sunetului, insa va tine bateria in viata pentru mai mult timp. E o operatiune in doar cativa pasi: Settings-Music-EQ.

Foloseste modul Avion

Te ajuta foarte mult mai ales cand folosesti telefonul strict pentru apeluri si mesaje text. E un truc util daca nu folosesti traficul de date. E usor de facut prin simpla accesare din Control Center.

Renunta la 4GLTE

 Reteaua 4 G are numeroase beneficii, unul dintre acestea fiind viteza. Are si marele dezavantaj de a consuma fara mila bateria. Ca idee, reteaua 4G consuma mai mult decat Wi Fi-ul. Mai trebuie sa stii ca 4G-ul va solicita si mai mult bateria daca te afli aproape de iesirea din zona de acoperire a retelei. Asa ca ai face mai bine sa inchizi reteaua: Settings – Cellular – Enable LTE – Off.

Eficientizeaza actualizarea e-mailurilor

In cazul in care nu este managerul unei multinationale sau presedintele  si nici nu astepti cel mai important mail din viata ta-nu ai niciun motiv sa stai toate ziua pe e-mail. In loc sa verifici o data la cateva minute  cine si ce ti-a mai trimis pe e-mail, alege sa verifici o data pe ora, sau, chiar mai bine, cand vrei tu, prin optiunea „manually”.

Renunta la Push Notifications

Aplicatiile care te avertizeaza cand ai primit un mesaj pe Facebook, de exemplu, sunt mari consumatoare de energie. Asadar, actualizarea notificarilor poate fi modificata prin Settings-Notifications. Pentru inchiderea aplicatiei care te anunta cand ai primit un e-mail> Settings-Mail.

Pune Wi-Fi-ul pe off

Daca nu ai nevoie de conexiune la internet…si sigur nu ai in mijlocul strazii, in autobuz sau intr-un taxi, functia poate fi inchisa. In acest fel terminalul nu va mai cauta in disperare o retea la care sa se conecteze si cand vei ajunge la o conexiune la internet vei avea …si baterie pe telefon.

Inchide Bluetooth-ul

Este la fel de inutil ca si Wi-Fi-ul pe strada. Daca nu il folosesti, trebuie sa il inchizi. Si asta pentru ca, pe de o parte, consuma bateria si, pe de alta parte, poate oferi acces liber la datele de pe telefonul tau. Si nu ai vrea asta, nu?

Renunta la GPS

Este vorba despre functia „Location Services”, ceea ce cunoastem mai degraba la GPS. Daca nu ai nevoie de indicatii ca sa ajungi acasa sau la magazinul de la coltul blocului, aceasta poate fi inchisa. Este o mare consumatoare de energie. Daca ai nevoie de ea ca sa ajungi la timp la un interviu in cine stie ce cartier din Bucuresti, atunci poti reporni aceasta functie. Nu e deloc complicat: Settings-Privacy-Location Services.

 6

Resetarea setarilor

Este o masura ceva mai radicala, insa nu va duce la pierderea datelor sau la stergerea continutului. Ceea ce vei obtine cu ea este schimbarea setarilor la modul in care erau cand telefonul a venit de la producator. Pasii sunt: Settings-General-Reset-Reset All Settings. Atentie! E posibil sa fie necesara reintroducerea PIN-ului.

Resetarea sistemului

 Este de departe cea mai dura masura pe care o poti lua. Este echivalentul resetarii totale a unui sistem PC. Atentie! este ultima varianta pentru care poti opta! Asa ca gandeste-te foarte bine inainte de a face pasul! Asigura-te ca ai epuizat celelalte variante! Si asta pentru ca daca optezi pentru resetarea sistemului, aceasta operatiune iti sterge cu totul smartphone-ul iPhone. Pasii care trebuie parcursi sunt: conectarea la iCloud-Settings-iCloud-Find my iPhone-Off. Apoi trebuie sa selectezi Restore in software-ul iTunes. Nu dureaza foarte mult, doar 20 de minute.

Carcasa Mophie Juicepack

Ar mai fi o varianta. Este vorba despre o investitie intre 80-150 de dolari intr-o carcasa care ajuta bateria sa reziste mai mult. Nu este orice carcasa, ci o Mophie Juicepack, disponibila pentru iPhone 6, pentru modele mai vechi, dar si pentru alte telefoane.
iPhone 6

s-ar putea sa-ti placa