Acasa Tehnologie Profitul urias al celor de la Google tine de investitiile in infrastructura

Profitul urias al celor de la Google tine de investitiile in infrastructura

by Dragos Schiopu

GoogleTot mai multe persoane afirma ca Google este o masina de bani, si pe buna dreptate, chiar au motive. Recent oficialii gigantului web au publicat rezultatele financiare de invidiat pentru al patrulea trimestru din anul 2013. Acestia au avut un venit in crestere cu 17% si un profit net de 3,38 miliarde de dolari.

Aceste luni au insemnat foarte mult pentru cei de la Google, dar trebuie neaparat sa specificam si alte detalii care sunt in spatele masinariei de bani. Acestia trebuie sa investeasca o cantitate foarte mare de bani pentru infrastructura, servere de ultima generatie, echipamente de retea dar si in centrele de date unde este gazduita intreaga infrastructura.

In al patrulea trimestru, compania a platit mai vine de 2,2 miliarde de dolari doar pe infrastructura, facand acest lucru foarte frecvent. Bineinteles, mai trebuie sa adaugam aici si ca se face plata lunara la mai bine de 48.000 de angajati pentru a mentine infrastructura in regula. Pe langa, crearea de servicii de ultima generatie, procese tot mai dese in ceea ce tine de brevete si tot asa.

Ceea ce m-a surprins pe mine la Google este ca sunt mereu indreptati catre utilizatorii lor, amintesc aici din nou de lentilele de contact inteligente, baloanele care transmit WiFi de la inaltime dar si masina autonom, toate aceste concepte fac din Google o masina de bani.

Pe langa partea financiara, tot mai multe persoane au inceput sa aiba o incredere mai ridicata in aceasta companie decat in sefii statului in care locuiesc. Este de stiut ca Google urmareste fiecare miscare pe care noi o facem din momentul in care plecam din motorul de cautare, daca mai folosim si browser-ul Google Chrome, sistemul de operare Android dar si Chrome OS, atunci puteti sa va considerati niste fani inraiti ai ecosistemului Google. Toate lucrurile de mai sus transforma compania Google in masinaria facatoare de bani.

s-ar putea sa-ti placa