Acasa Tehnologie Google face lentile de contact inteligente

Google face lentile de contact inteligente

by Dragos Schiopu

lentile de contact inteligenteGoogle doreste sa dezvolte niste lentile de contact inteligente, care vor putea sa masoare nivelul de glucoza din lacrimile diabeticilor.

Persoanele care au diabet zaharat trec prin dificultati in controlul nivelului de zahar din sangele acestora, acestia trebuind sa isi masoare frecvent nivelul de glucoza. In acest moment sunt foarte putine moduri prin care un om obisnuit isi poate face testul, acela il cunoastem si noi, trebuie sa se intepe si sa puna sangele rezultat intr-un cititor electronic, o treaba care nu este tocmai asa de confortabila.

Daca vor avea succes, aceste lentile de contact inteligente de la Google ar putea elimina una dintre rutinele cele mai dureroase ale diabeticilor.

Viitoarele contacte vor fi dotate cu cipuri wireless mici și senzori de glucoza, prinse intre doua lentile. Aceste lentile vor fi capabile de a masura nivelul de zahar o data pe secunda, Google lucrand la punerea anumitor lumini de tip LED in interiorul lentilelor. Acestea vor clipi in momentul in care nivelul de glucoza este prea ridicat sau prea scazut.

„Aceste contacte care vor fi prezente in lentile sunt atat de mici incat par a fi pete de sclipici. Antena wireless este mai subtire decat un fir de par uman.” au declarat cei de la Google.

Diabetul este o problema cronica care afecteaza aproximativ unul din 19 de oameni din intreaga lume, prin acest mod foarte multi dintre diabetici trecand peste o problema zilnica.

Contactele inteligente vor fi dezvoltate tot in laboratoarele celebre de la Google, acolo unde se lucreaza si la masina fara sofer sau la baloanele care transmit WiFi de la o anumita altitudine. Ramane totusi de vazut daca lentilele vor aparea foarte curand pe piata si totodata, trebuie sa luam in calcul si pretul cu care acestea se vor comercializa, probabil acestea ar trebui sa fie gandit pentru a costa astfel incat foarte multe persoane sa isi poata permite asemenea gadget-uri. Google este o companie uimitoare care incearca sa faca cat mai multe lucruri bune pentru utilizatorii de pretutindeni, merita un mare plus din acest punct de vedere.

s-ar putea sa-ti placa