Acasa Telefoane Produsele Apple mai sensibile la atingere

Produsele Apple mai sensibile la atingere

by Dragos Schiopu

AppleChiar daca tehnica a mai avansat se mai intampla din cand in cand ca dispozitivele noastre inteligente sa nu interpreteze intotdeauna gesturile noastre foarte corect, de aceea, cei de la Apple au gasit o solutie din acest punct de vedere, punand aceasta modalitatea in practica s-ar putea sa mareasca mai mult rata de precizie.

Oficialii Apple au publicat un brevet numit „Gesture and Touch Input Detection Through Force Sensing”, acesta presupune adaugarea unor senzori de forta pentru ecranele tactile. Se speculeaza ca acesti senzori ar recunoastre anumite tipuri de miscari si ar dinstinge gesturile accidentale de cele reale, un plus foarte mare daca stam bine sa ne gandim.

Asa ca, trebuie sa ne asteptam ca urmatoarele iPhone-uri si iPad-uri sa fie dotate cu niste astfel de senzori. Un plus al acestor senzori este determinat de faptul ca nu trebuie sa fie neaparat asezati vizibil sub ecran, ci foarte bine pot sta pe rama care inconjoara ecranul.

Sa luam un exemplu al acestui senzor. Atunci cand atinegm sau apasam partea de jos a ecranului tactil, cel mai apropiat senzor calculeaza presiunea cu care atingem suprafata ecranului, apoi acest lucru este analizat. Aceasta analiza poate fi folosita pentru a afla daca atingerea noastra trebuie tratata ca un singur gest sau este unul de tipul multitouch.

Pe langa acest lucru, oficialii de la Apple doresc sa mareasca considerabil de mult rata de precizie a dispozitivelor pe care acestia le vor scoate in curand pe piata, totusi, este de remarcat ca si in acest moment avem o rata a preciziei relativ ridicata.

Cu toate acestea, oamenii care iubesc acest brand acuza ca nu sunt bagati in seama, ei doresc sa se puna mai mult accent pe baterie si pe viata acesteia decat pe alte lucruri inovative.

s-ar putea sa-ti placa