Acasa Tehnologie Profitul Apple este in scadere

Profitul Apple este in scadere

by Dragos Schiopu

apple lowProfitul Apple este in scadere pentru prima data in 10 ani. Multi spun ca Timothy Cook ( Tim Cook) este de vina pentru esecul Apple din ultimult timp. Astfel, profitul Apple a scazut in primele trei luni din 2013 cu 18% ajungand la 9,55 miliarde de dolari profit net (fata de 11,6 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut).

Apple a facut multe greseli. Cea mai mare greseala a fost Iphone 5. Acesta a fost un adevarat esec. Problemele pe care le-a avut au fost atat din punct de vedere hardware, cat si software. Problemele software chiar nu conteaza, deoarece acestea se pot corecta cu un simplu update, dar cele ce tin de hardware sau materialele folosite, nu!

 

 

Probleme Iphone 5:

  1. Camera foto care avea probleme cand in cadru aparea un obiect iluminat, poza iesind cu o nuanta mov.
  2. Hartile Iphone, sau cum sa calatoresti in voie pe drumuri ondulate. Fara indoiala, cea mai mare prostie facuta de Apple au fost hartile lor. Nimeni nu a fost incantat, iar glumele nu au incetat sa apara.
  3. Materialele de proasta calitate. Ei bine, Apple se tot lauda ca noul Iphone va avea cele mai bune componente, dar se pare ca noul terminal se zgaria foarte usor. Cine vrea un telefon care sa fie plin de zgarieturi? Exact, nimeni!
  4. Sistemul de operare, iOS care odata cu noua versiune a adus o scadere semnificativa a baterie, dar si bug-uri. De altfel, update-urile nu au rezolvat mare lucru.
  5. Un display mai mare nu presupune lungirea lui, ci adaptarea lui. Astfel, noul display trebuia sa capete dimensiuni mai mari si pe latime, nu doar pe lungime.
  6. Apple nu inseamna doar Iphone, iar intarzierea televizorului ”inteligent”  a determinat o scadere in economia gigantului.

Lipsa unui suport real pentru iOS si lipsa de inovatie au contribuit decisiv la scaderea profitului. Iphone 5 este practic un Iphone 4 cu un procesor mai puternic si un display mai lung, nu mai mare.

Ramane de vazut cum va influenta noul flagship rezultatele financiare ale companiei. Noul flagship va fi Iphone 5S, sau Iphone 6, dar mai probabil noul telefon va fi Iphone 5S, o varianta imbunatatita a lui Iphone 5, inovatia fiind un termen opus Apple pentru moment.

s-ar putea sa-ti placa