Acasa Tehnologie Primul proiect Smart City va fi lansat de Telekom in Romania

Primul proiect Smart City va fi lansat de Telekom in Romania

by Dragos Schiopu

Proiectul care va fi implementat de catre Telekom Romania este din cadrul parteneriatului sau cu Cisco, asociatul sau in tehnologie. Acesta este un succes in tara si o premiera, de altfel. Unde va avea loc acest proiect pilot de tip Smart City? In Bucuresti, sectorul 4, in Parcul Tineretului, chiar in zona Oraselului Copiilor. In cadrul acestuia, 4 tehnologii vor fi asociate, tehnologii privitoare la solutii pentru parcarea inteligenta, iluminatul inteligent, conectivitate gratuita de tip Wi-Fi si siguranta a orasului. Toate tehnologiile enumerate vor fi integrate pe o platforma dedicata IoT.

telekom oras

Pentru ca am spus ca toate acestea se vor petrece in Parcul Tineretului, Telekom a venit cu aceasta solutie completa pentru ca doreste sa asigure o experienta interesanta si placuta locuitorilor din Bucuresti, a tuturor celor care vin si isi petrec timpul in unul dintre cele mai populare parcuri din capitala.

Tehnologiile de ultima ora au fost dezvoltate impreuna cu sprijinul partenerilor implicati in proiect si a Grupului Deutsche Telekom. Fiind primul operator de telecomunicatii care doreste sa puna in functiune aceasta tehnologie, Telekom se mandreste ca poate realiza acest lucru si este mandru ca ideile si planurile sale au prins contur si astfel poate sa ofere solutii reale. Beneficiile nu vor fi numai de partea bucurestenilor care isi petrec timpul liber in parc, ci si de partea autoritatilor locale, care vor putea sa gestioneze mai bine costurile dedicate spatiilor publice. Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial pe segmentul de business al Telekom Romania a afirmat ca compania chiar doreste digitalizarea mediului de afaceri si al societatii romanesti, timp in care operatorul telecom isi consolideaza mai bine pozitia sa ca furnizor de solutii integrate de IT&C.

Pentru ca in prezent urbanizarea este intr-o crestere continua si se estimeaza ca in viitor, majoritatea locuitorilor de pe Terra vor trai in orase, toti trecem printr-o perioada cu multe provocari si nevoia este tot mai mare de a se utiliza eficient toate resursele de care dispunem. De aceasta parere este si Ralj Rededl, vicepresedintele senior al B2B si ICT la Deutsche Telekom. In continuare, ca operator de telecomunicatii si companie de informatizare, sustine urbanizarea si ofera solutii eficiente pentru optimizarea serviciilor publice cum ar fi organizarea traficului si a mobilitatii urbane. Prin acest proiect, chiar Bucurestiul devine unul dintre orasele inteligente care se va bucura de serviciile oferite de catre Telekom.

Tehnologiile combinate din cadrul proiectului ce va avea loc, prin parteneriatul dintre Telekom si Cisco, vor oferi, deci, solutii pentru orasul viitorului, solutii ce vor ajuta cetatenii, facandu-le viata mai sigura si mai usoara. In acelasi timp, prin intermediul lor se vor reduce, cu siguranta, costurile din administrarea locala, asa ca vom avea multe motive sa ne bucuram si sa iesim mai des la plimbare si la aer curat.

s-ar putea sa-ti placa