Acasa Tehnologie Primul ecran AMOLED cu rezolutie 4k

Primul ecran AMOLED cu rezolutie 4k

by Dragos Schiopu

Everdisplay, o companie chineza, producatoare de ecrane pentru noile dispozitive mobile a prezentat primul ecran de tip AMOLED din lume care are o rezolutie de 2160×3840 pixeli.

6in4k-820x420Mai pe intelesul tuturor, cei de la Everdisplay au reusit sa inghesuie cu succes nu mai putin de 8294400 de puncte pe un ecran cu o diagonala de doar 6 inch.

Cu acest ecran, compania chineza a reusit sa doboare recordul detinut pana nu de mult de catre Samsung Galaxy S6, acesta avand o rezolutie de 1440×2560 pixeli, la un ecran cu dimensiunea de 5.1 inch. Chiar daca ecranul este mai mic, diferenta se poate observa la densitatea de pixeli, Galaxy S6 se lauda cu 577 ppi, pe cand ecranul anuntat de Everdisplay ajunge la 734 ppi.

Producatorii chinezi au demonstrat si prezentat un asemenea prototip, insa nu au dezvaluit inca informatii oficiale cu privire la lansarea pe piata a unui asemenea tip de ecran. Totodata, realizatorii au mai specificat ca acest tip de ecran poate sa fie folosit chiar si la ochelarii cu realitate virtuala, la o asemenea rezolutie cu siguranta ca se va realiza o simulare mult mai profunda si mai intensa.

Cu toate acestea, chiar daca in titlu scrie ca acesta este primul ecran AMOLED de rezolutie 4k, este bine de stiut ca a mai fost prezentat unul inainte, insa s-a realizat dupa tehnologia IGZO, iar acest lucru face sa fie foarte greu de raspandid pentru ca este un cost extrem de ridicat in fabricarea acestuia.

In concluzie, chiar daca vom avea telefoane cu 4k, sunt curios la ce le vom folosi. Ochiul uman nu poate face inca diferenta de la 2k la 4k, mai ales la dimensiuni asa mici precum 5 sau 6 inch.

s-ar putea sa-ti placa