Acasa Diverse „O zi din viata lui homo smartphonicus”, studiu realizat de Google

„O zi din viata lui homo smartphonicus”, studiu realizat de Google

by Dragos Schiopu

Google poseda in momentul de fata cel mai popular sistem de operare pentru telefoanele inteligente, asa ca nu le-a fost deloc greu sa culeaga informatii cu privire la modul cum folosesc oamenii smartphone-ul.

smartphone-shutterstock-800x534Cu toate acestea, chiar daca au milioane de utilizatori, intreg studiul a fost facut pe un esantion de doar 800 de persoane, avand varsta de peste 15 ani din tari precum Romania, Ungaria, Cehia si Slovacia.

Dimineata unui „homo smartphonicus” incepe cu prima accesare pe internet, un procent de 58% dintre respondenti procedant la fel, iar ca sa facem un top 3, noii utilizatori de telefoane inteligente verifica inainte de a pleca acasa prima data daca si-au luat smartphone-ul, doar mai apoi si alte obiecte, cum ar fi portofelul sau cheile.

Cum homo smartphonicus este un animal social, acesta utilizeaza cel mai mult telefonul pentru social media (89%), prognoza meteo (84%), mesagerie (78%), fotografie (76%) si nu in ultimul rand, pentru stiri (74%).

Daca ne referim la timpul liber, persoanele care au participat la studiu afirma faptul ca stau conectati chiar si cand ies cu prietenii in oras, 36% dintre acestia verificand telefonul de fiecare data cand primesc o notificare, 31% verifica smartphone-ul la venire si la plecare, iar doar 23% nu se ating deloc de telefon atunci cand sunt cu prietenii.

Cand ajunge acasa, utilizatorul isi verifica smartphone-ul inainte de culcare (in general pentru social media), iar ca si alte detalii putem enumera ca 73% dintre acestia isi tin telefonul pe noptiera, iar 51% folosesc smartphone-ul in momentele cand nu pot sa adoarma, luand aceasta metoda ca pe un bun somnifer.

Infograficul de mai jos va arata intr-un mod diferit tot ce am povestit mai sus, pentru o imagine mai mare tot ceea ce trebuie sa faceti este sa dati un click pe acesta.

Infografic-studiu-Google-privind-folosirea-Internetului-mobil

 

s-ar putea sa-ti placa