Acasa Tehnologie Primele SSD-uri ce se autodistrug printr-un SMS

Primele SSD-uri ce se autodistrug printr-un SMS

by Dragos Schiopu

Datele private ajunse in posesia persoanelor nepotrivite pot provoca mai mult decat neplaceri. Acesta este aspectul la care s-a gandit si cel de la Secure Drives atunci cand au creat SSD-uri ce se autodistrug printr-un SMS. 

Secure-Drives-SSD

Autothysis128s şi Autothysis128t sunt cele doua dispozitive de stocare, limitate la 128 GB de spatiu, care se autodistrug in momentul in care primesc SMS. Ele sunt actionate printr-o consola, similara unui smartphone si pentru a realiza conexiunea intre dispozitive si consola mai aveti nevoie de un abonament pentru comunicatii GSM.

Fiecare SSD vine cu un numar privat de telefon, cunoscut de proprietarul SSD-ului, iar in momentul in care trimiti sms catre el,  toate datele de pe el vor fi pierdute. Mai mult decat atat, conform playtech.ro, drive-ul este distrus fizic, devenind neutilizabil. Acelasi risc apare si atunci cand SSD-ul este scos dintr-un PC si introdus in alt computer pentru a fi accesat: dispozitivul de stocare trebuie reactivat folosind un cod PIN personalizat.

Pretul de pornire pentru un astfel de dispozitiv este de 1567 de dolari, iar pretul consolei este de aproximativ 180 de dolari. La acestea de adauga si taxa pentru abonamentul pentru transmisiile de date intre cele doua.

Nu este cunoscut daca dispozitivele vor putea fi cumparate de pe piata gadget-urilor de profil sau se vor adresa doar anumitor organizatii si companii.

s-ar putea sa-ti placa