Acasa Electrocasnice Primele concepte de Android TV prezentate de TCL, Hisense si Philips la CES 2014

Primele concepte de Android TV prezentate de TCL, Hisense si Philips la CES 2014

by Dragos Schiopu
Hisense Android TV cu Roku TV

Google-TV-logo

Conceptul de Android TV nu mai este de mult o noutate. Majoritatea dintre noi am auzit de Google TV cat si de jucariile numite dongle-uri ce permit oricarui televizor cu port hdmi sa devina un Smart TV bazat pe Android.

Anul acesta, in cadrul conferintei CES 2014 din Las Vegas, au fost prezentate primele prototipuri de televizoare bazate pe sistemul de operare Android. Printe cei mai mari producatori de televizoare, cei care si-au prezentat Android TV-urile au fost Hisense, TCL si Philips.

In acest articol am sa scriu despre Hisense si TCL, urmand sa revin cu in urmatoarele zile cu un articol mai detaliat despre Philips si al lor Android TV.

Hisense Android TV cu Roku TV
Hisense Android TV cu Roku TV
TCL Android TV cu Roku TV
TCL Android TV cu Roku TV

Desi ambele televizoare prezentate de Hisense si TCL ruleaza Android, acestia au tinut sa-si personalizeze interfata, oferind o experienta similara insa un design diferit. Ambele Android TV-uri vin cu o serie de aplicatii preinstalate, conexiune la internet cat si acces la Google Play pentru instalarea altor aplicatii aditionale.

Ambii producatori au implementat sisteme de control suplimentare in televizoare. Acestea pot si controlate atat prin gesturi cat vocal, oferind utilizatorului posibilitatea sa il controleze asa cum ii este mai usor si simte ca este nevoie.

Hisense a mai prezentat sinoua versiune de Pulse*, un „add-on box” ce ruleaza Google TV si are capabilitati de sharing similare cu Chromecast. Noua versiune poarta numele de Pulse Pro si va sosi pe piata ceva mai tarziu in acest an. Printre noutatile pe care le ofera se numara Android 4.2.2 cat si noua telecomanda ce incorporeaza un microfon pentru control vocal.

Hisense Pulse Pro

Hisense Pulse Pro

Seriile de televizoare Ultra HD H9 si H8 vor fi Andoid TV-uri.

*Pulse este o jucarie simpatica ce adauga functii de smart TV oricarui televizor obisnuit.

 

s-ar putea sa-ti placa