Acasa Tehnologie Prime Air, drona care efectueaza livrari

Prime Air, drona care efectueaza livrari

by Dragos Schiopu
amazonPA

Dronele sunt vehiculele aeriene fara pilot care reprezinta una dintre cele mai importante inovatii din domeniul militar. Dar pe langa dronele militare mai exista si alte tipuri de drone care pot fi folosite in diverse scopuri, de exemplu cele care sunt folosite pentru filmari aeriene.

Dar lumea se gandeste sa gaseasca modalitati sa usureze anumite sarcini cu ajutorul dronelor, astfel cei de la Amazon lucreaza la un nou proiect, Prime Air. Intr-un interviu care a durat aproape o ora Jeff Bezos, fondatorul si directorul general al companiei a prezentat noul proiect al Amazon care a starnit uimirea.

Amazon Prime Air este un vehicul de transport autonom, care va avea rolul de a livra produsele comandate, pe cale aeriana. Jeff Bezos a afirmat ca aceste drone vor fi capabile de a transporta produse de pana la 5 kg, lucru ce va rezolva problema duratei de timp in care este realizat transportul. Aceasta tehnologie va fi capabila de a realiza livrari in mai putin de 30 de minute, bineinteles ca durata in care este livrat coletul depinde si de distanta la care trebuie sa fie livrat.

Noul mod de livrare va fi unul foarte simplu, dupa impachetare o drona va prelua pachetul pe care il va transporta destinatarului.

Nu trebuie sa ne asteptam ca sa vedem in fata usii noastre aceste drone prea curand, deoarece mai sunt multe de facut pana ca aceasta tehnologie sa poata fi folosita in conditii de siguranta. Daca se va bucura de succesul dorit, ceea ce pana acum vedeam doar in filmele SF va deveni realitate.

Detalii despre firmele care lucreaza cu Amazon (daca exista vreuna), in dezvoltarea acestui proiect nu se cunosc, dar este un lucru cert ca nu sunt multi oameni care sunt dispusi sa investeasca in drone.

Prime Air va putea fi folosita undeva in anul 2015 cand va primi acordul Administratiei Federale a Aviatiei Americane.

s-ar putea sa-ti placa