Acasa Telefoane Sofatul devine mai smart cu Hudway

Sofatul devine mai smart cu Hudway

by Dragos Schiopu

hudwayIn ultimul timp numarul aplicatiilor destinate in mod special soferilor a crescut destul de mult, aceste aplicatii fiind din ce in ce mai cautate.

Daca intr-un articol anterior vorbeam despre aplicatia care face condusul mai relaxant prin adaptarea muzicii la stilul tau de sofat, in acest articol voi vorbi despre o aplicatie mai practica.

Aceasta aplicatie proiecteaza traseul GPS pe parbriz. Hudway a fost creata de o echipa de programatori rusi, care au incercat sa faca din aceasta o aplicatie una cu adevarat folositoare, pentru ca pana acum toate aplicatiile de acest gen nu erau bune de nimic. Hudway este o aplicatie grozava, deoarece te ajuta sa te concentrezi la drum.

Aplicatia a fost creata ca o alternativa la sistemele de navigatie care nu sunt prea sigure deoarece distrag atentia soferului de la drum.

Specialistii rusi si-au propus de la inceput sa creeze aceasta aplicatie pentru a reduce din numarul accidentelor cauzate de lipsa vizibilitatii, zilnic in intreaga lume inregistrandu-se peste 350 de accidente. Creatorii rusi au spus ca Hudway este cu adevarat folositoare in conditii de vizibilitate redusa, precum viscol, ceata sau ploi puternice.

Nu sunt putini cei care isi „prind urechile”  in comenzile si simbolurile complicate ale GPS-ului, astfel ca programatorii rusi s-au ocupat si de acest aspect al problemei, Hudway fiind destul de usor de folosit, aplicatia aratandu-ti in cat timp trebuie sa mergi la dreapta sau la stanga si viteza.

Hudway nu necestia echipament aditional, tot ceea ce trebuie sa faci este sa asezi telefonul pe bordul masinii cu ecranul in sus. Aplicatia are un contrast foarte puternic care reflecta pe parbriz traseul pe care il urmezi, insa cum am mai precizat este cu adevarat folositoare doar in conditii de vizibilitate redusa.

Momentan aplicatia este disponibila doar pe iPhone, urmanda ca sa fie lansata si pe Android in anul 2014.

s-ar putea sa-ti placa