Acasa Tehnologie Prima aplicatie a lui Stephen Hawking

Prima aplicatie a lui Stephen Hawking

by Dragos Schiopu

SH appStephen Hawking este unul dintre cei mai cunoscuti fizicieni ai planetei. Acesta a incercat sa promoveze stiinta prin intermediul cartilor, filmelor, dar a fost absent din lumea software.

Se pare ca a fost creata o aplicatie care iti permite sa explorezi Universul alaturi de Stephen Hawking. Acesta impreuna cu echipa Random House a creat aplicatia Stephen Hawking’s Snapshots of the Universe, care explica in mare, legile care guverneaza Universul.

Stephen Hawking’s Snapshots of the Universe este prima aplicatie oficiala de la Stephen Hawking. Aplicatia este vazuta cu ochi buni de toata lumea deoarece invataturile lui Hawking`s vor putea fi accesate cu usurinta de catre toti cei interesati.

Datorita acestei aplicatii, acum cei interesati vor putea invata o multime de lucruri foarte interesante precum faptul ca obiectele pica cu viteze diferite, timpul nu este la fel pentru toti, cum am ajuns de-a lungul timpului sa descoperim din tainele Universului precum si de ce plantele stau in orbita.

Aplicatia este bazata pe scrierile lui Stephen Hawking si poate fi folosita atat de elevi cat si de adulti, fiind un mod interesant de a invata in timp ce te joci. In aplicatie sunt incluse 8 experimente. Unele dintre aceste sunt foarte interesante deoarece invata utilizatorul despre gaurile negre, posibilitatea dilatarii timpului si multe altele care vor fi descoperite in aceasta aplicatie,

Fiecare experiment include si portiuni interactive, unde se pot afla mai multe despre ceea ce a fost prezentat in experiment. Explicatiile video sunt si ele parte a aplicatiei.

Aplicatia este optimizata pentru iOS 7 si contine elemente grafice interesante realizate in asa fel incat sa atraga utilizatorii. De asemenea aplicatia este astfel creata incat sa se poata modifica  marime textului din ferestrele „De ce?”.

Momentan ramane sa vedem daca aplicatia care este disponibila doar in iTunes la pretul de 5 dolari va avea succes pe piata.

s-ar putea sa-ti placa